Diskuse o počasí V neděli 12.4. a v pondělí 13.4. možnost výskytu bouřky
Fakt jsem nečekal v rámci Česka tolik bouřek dneska. Teď jsem si představoval že tu bude pod 10°C a studený vítr.. Místo toho tu je po bouřce furt dost dusno a teplo. Jak nás to celý den obcházelo, tak se nakonec před necelou hodinou bouřky z Brna rozrostly až nad nás. Na srážky bída, napršelo 1,8 mm, ale na blesky byla bouřka dost bohatá. Drtivá většina byla typu CG a nejbližší uhodil 300 metrů od mé pozice. Jsem spokojenej s dneškem.
Kokos342
Jj..Modely už se zase vrací v predikcích k nějakému dešti i možná sem tam bouřkám od pátku až do neděle.. Bude to tam taková přetlačovaná TN z Atlantiku s východním prouděním.. Fandím tlakové níži!
Za mě dnes srážkové zklamání, ty 2mm jsou fakt bída, vzhledem k tomu co tu spadlo dnes po okolí.. Bouřky sem viděl taky jen na dálku.. Celkově ale v ČR na půlku dubna dost vydařená fronta..
Straky
Že nepršelo u nás už mě nepřekvapilo, ale když jsem kouknul na radar a viděl na něm ta oblaka deště, tak jsem si říkal, že budete mít radost, že Vás to trefí a jak říkáte, nic? Tak to už je na pováženou. Ale aspoň ty 2 mm to, jak říkáte, dalo, my 0,1 mm - slavná to výrazná fronta. Jo ochladilo se razantně, ale čekám, že takové skoky budou doprovázeny výraznějšími srážkami - nějakou lajnou jako to bývá v zimě, asi utopie.
Pokud by dnes skutečnost odpovídala radarovým odrazům, tak tady mám minimálně 10 mm, trefilo mě to pásmo jihozápadě čech. Ale i přesto, že odrazy tu byly více než 90 minut oranžové, či sytě oranžové, tak za tu dobu napršely jen necelé 3 mm. Ale díky za to, jinde nespadla ani kapka.
U mě zatím dnes 2,6 mm.. což je prostě prohra.. voda bude ještě moc chybět, všechny bouřky mě minuly, zasáhl nás až slabý déšť v podvečer. Zesílil i západní vítr, náraz 13 m/s. Za mě dnes zklamání, bez fotek, bez ničeho.. tož tak, snad se v tomto měsíci ještě něco zajímavého vyskytne. Třeba zítra budou ty přeháňky fotogeničtější než dnes, protože dnes se to moc nepovedlo..aspoň u mě. Byť teď ještě nějaký slabý déšť od západu jde.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.