Sněžník
A zase tam máš chybu měl jsi napsat včera protože dnes už je úterý.
Takže podle tebe utržené střechy a plechy na 1st. nestačí? A dále derecho a MCS by byly tak na 2 nebo 3st.
Podle mně tu situaci podhodnotili a z chyb se poučili a 1st. už vydali.
A běž už spát já už taky du
Diskuse o počasí V neděli 12.4. a v pondělí 13.4. možnost výskytu bouřky
Fstorm
Já mám noční... Nemyslím práci, ale mám dost zajímavě udělanej denní harmonogram, takže tak no.. Ale jo odpočinek je důležitý.
A ohledně vydání 1st na dnešek se podíval na podmínky a faktory, takže opět práce na 1-2 hoďky.. Mě ten vítr shodil grill, to sice není tragédie, ale kdybych griloval... To by byla národní pohroma...
HELE V AMERICE NĚJACÍ ČERNOŠI PODALI TRESTNÍ OZNÁMENÍ NA SNÍH, PROTOŽE JE BÍLÝ, TAKŽE ZATÍM JSME V KLIDU
Tak si zase většina republiky zachrochtala, jak jim aspoň něco spadlo a můžeme najet do dalšího extrémně suchého týdne, i když se modlím, aby vyšel aktuální GFS, protože by sobota většinou propršela, alespoň u nás a to se nestalo už x měsíců. Každopádně se už zase ochlazení oddaluje, teď je to právě na sobotu, včera to bylo na pátek.
Krátce k výstraze:
Podle mě to ČHMÚ i estofex vyhlásili správně, byť estofex úplně netrefil polohu bouřek. Na 1. estofexový stupeň to prostě nebylo a nezmění na tom nic ani jedna či dvě silnější bouřky.
Krátce k výhledu:
Vůbec bych se nedivil, kdyby se někdy ve čtvrtek veškeré ochlazení a srážky zrušilo a nastala jižní Sahara.
No říkat tomuhle kroupy https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-2-5494-V_nedeli_... ... nevím. Je to taková beztvará kaše (kroupa je ostře ohraničená a pevná), klasická hromada krupek. Lidé mají tendenci si dost přidávat. Jako včerejší situace by byla mimořádná, kdyby bylo tak o 10 °C tepleji. Takto bylo málo CAPE a ty bouřky neškodily. Na Eswd je jediný záznam o větru: https://www.eswd.eu/. Na první stupeň výstrahy to ale bylo.
igor127
No jasně, problém je v tom, že se to ochlazení začíná tradičně oddalovat a srážky mizet s blížícím se horizontem. A taky si nedělám moc iluze, že bych měl jednou štěstí já.
A stejně je to na pytel, dnes 7°C a zítra už zase 17°C a samozřejmě nejtepleji z celé republiky a ve čtvrtek už zase přes 20.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.