Tak ty bouřky jsou hodně intenzivní. Ta bouřka jižně od Litoměříc vypadá vskutku impozantně. Jedná se o dost silné bouřky na to, že je už 1.9. A možná to bude i jedna z nejsilnějších bouřek za celé léto v této oblasti. U mě je zatím nejteplejší den od konce července a už kolem 14. hodiny jsem dosáhl 31,2 C. Jsem zvědav jestli přijdou i sem ve večerních hodinách, nebo spíše až v noci. Pokud by vyšla bouřka a zítřejší trvalý déšť, tak už bych mohl 3.9 večer mít 40 mm srážek a dostat se skoro k dlouhodobému normálu za září.
Diskuse o počasí Bouřky 1. - 2. 9. 2019
Dnešek byl poslední šancí na zlepšení letošní otřesné bouřkové sezóny tady u nás. Bohužel se k nám natáhla kovadlina ze stacionární bouřky pod Prahou a ukázkově nám zabraňuje tvorbu jakékoliv konvekce. Vypadá to, že tady bude zataženo až do večera... Tak snad příští rok
NesQuiK
To je o ničem v říjnu nebo v lednu, to je slabá přeháňka, ze které toho moc nespadne a 2x se blýskne. A dnes největší zklamání roku, celý den se to tu kupilo jen proto, aby si to zas užili ti, co jsou východně od nás, akorát zafoukalo a ochladilo se o 2°C, asi nejhorší fronta, která může být...
Storms
Nic si z toho nedělejte.Nás taky zatim dnes všechno obchází.Ještě ale něco míří od západu,tak snad zabouří a naprší.
Jak jsem říkal jihozápad vůbec nic kord moje místo opět nic. Nejhorší bouřkova sezóna co kdy jsem zažil. Nejmíň bouřek z plzeňského kraje snad Susice a Klatovy...Když tu byla ta jedna pěkná tak jsem byl pryč. A co jinak bylo za tich par bouřek nebyli o ničem. Asi tich 6-7... s par Blesky. Nechápu co se to děje... proste velký jeden hnus.
Predators2
K nám už nemíří nic, je prostě po všem. My ani nepotřebujeme bouřky, nám by stačil obyčejný déšť. Poslední bouřka u nás byla před měsícem. Na začátku srpna pršelo dost, vypadalo to dobře, kolem těch 40mm spadlo, ale pak v druhé polovině srpna mělo pršet a spadlo tu za ty deštivé dny tu spadlo celkem kolem 5mm a od té doby zase nic. Takže asi se ještě v září budeme opět koukat, jak tráva schne a žloutne Navíc měl být celý týden chladnější a deštivější a srážky kompletně smazané, tohle už nezachrání nic...
Přesně dle předpokladu: horkej vichr, trochu oblačnosti, hřmění někde v dáli a pražící slunce. Předzvěstí už byl před obědem Z vítr čili front auž dávno přešla - tak vypadá fronta na Z Čech. Zítra už mají opět na SZ srážky jen místy, takže zase nic nebude, út, st a čt bude pokračovat slunce jen s nižšími teplotami čili více jak 14 dní nebude pršet a všechno už začíná zase jít do kopru. Než udeří podzim, tak tu bude všechno uschlý. To je debilní počasí v týhle zemi. Ať už to jde všechno do háje. Nezapomeňte zmínit srážkový stín...
Storms
Kéž by se zopakoval půlka září jako v 2016 viz příloha. Tohle by bylo přesně potřeba, aby se zalilo přesně tam, kde je to nejvíc potřeba. A takto si představuji vydatné srážky na doplnění podzemní vody.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.