Dnes bude přecházet studená fronta která celkem razantně ukončí sérii teplých dnů nebo spíše týdnů.
Odpoledne, večer a v noci a ještě do oběda zítřka se budou vyskytovat bouřky které budou provázeny přívalovým deštěm, kroupami a silnými nárazy větru.
Co bude hlavním nebezpečím těchto bouřek? Můžete hlasovat v této anketě. Bude se jednat pravděpodobně o poslední silné bouřky tohoto léta a jelikož se blíží podzim budou bouřky záležitostí spíše už jen ojedinělou.
V poslední možností nebezpečné blesky CG+ se tady objevily včera v podvečer kdy jich tady uhodilo asi 20 ale takové silné blesky a rány jsem už dlouho neviděl a asi po druhé v životě jsem se i dost bál. No doufám že takový typ bouřky se tu snad nevyskytne a ani s tím větrem.
Co bude hlavním nebezpečím těchto bouřek.
Bouřky mohou doprovázet hlavně přívalové srážky
2 (11 %)
Bouřky mohou doprovázet hlavně kroupy
1 (6 %)
Bouřky mohou doprovázet hlavně nárazy větru
7 (39 %)
Bouřky mohou doprovázet hlavně silné blesky
7 (39 %)
Bouřky mohou doprovázet hlavně nebezpečné blesky CG+
1 (6 %)
Celkem hlasů: 18 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
Nejraději bych byl, kdyby ty bouřky byly hlavně o dešti, ale podle mě to bude spíš o silné elektrické aktivitě a deště moc nebude, zkrátka v podobném duchu jako bouřky v minulých dnech na Moravě. Hlavně ať není velkej vítr, jablka jsou akorát na sklízení a nechci aby to za mě sklidil on.
Jihozápad území vůbec nic nebude. Je to ubohost ze nás to přeskočí. Počítají stim veškerý modely. Nechapu to. Vůbec to nechapu... jedinej jihozápad má byt na suchu podle modelu.
Dneska to vypadá opravdu dobře.Jen na západě se spíše vyskytnou slabší bouřky.COSMO očekává odpoledne a večer silné bouřky v severních a východních Čechách.
Petr11 Pravda pravdouci.Letos podobnym zpusobem preskocilo zapadni cast republiky 80 % front postupujicich od jz, z.. Stale stejne nepriznive nacasovani pro nas.. Snad aspon trochu zaprsi.. Nezbyva nez doufat, ze to pristi rok bude lepsi..
U nás se to kupí pěkně, ale zatím z toho nic moc není A jestli nás to teda mine a bude bouřit až na východě, tak možná by pro nás bylo lepší, aby to tam nebylo o srážkách, ale o větru, aspoň by si to taky jednou vyžrali a my bychom neměli co závidět
dawe Cechy jsou siroky pojem.. ? Ale kez bys mel pravdu.. Jz a Sz by si to za tu letosni ,,prosusenou,, sezonu zaslouzily.. Zalezi kdy to naskoci v Bavorsku, nacasovani..
NesQuiK Ale je to k ničemu, nás to vždycky přejde a akorát u toho foukne, ani kapka nespadne. Pokud v nejbližší době někde před námi nic nenaskočí, tak to bude opět přechod suché fronty, což je stejné, jak kdyby žádná nepřešla