Sněžník
No na východě se mají protože je to tam odklopeno horami vy se v nížině asi vůbec nedočkáte možná v půli týdne přijde fronta a tam by mohl být nějaký i střih větru a dočkat by jsme se měli i v nížinách i u mě další fiasko teď už nemá nic z čeho vzniknout zajímavé že kupovitá oblačnost je úplně pryč na Vysočině toho od včerejška moc nebylo jen párkrát zahřmělo a to bylo všechno Zlínskému kraji závidím
Diskuse o počasí Bouřky od 24.8. do 28.8 2019
Ostrava jih už asi půl hodiny hřmí z bouřek, které směřují na Havířov a Orlovou. Na nás nejdou tak intenzivní bouřky. Na mě jde něco, co se vytvořilo nad Vratimovem a Paskovem. Pokud z toho málo zaprší, tak budu akrorát zklamaný, že mi to pokazilo další den. Dneska v Ostravě nemělo být nic. Mělo se to týkat jenom Beskyd a Jeseníku a ne to zase slézt do té mojí pahorkatiny. Spíše do Ostravské a Karvinské pánve
Tak moc srážek z toho pravděpodobně nespadne, protože mě všechno mijí. Takže to akorát u mě pokazilo slunečný a teplý den s teplotou necelých 29 C.
Sněžník Já vím, že vy jo, ale u na jihu Ostravy a celkově oblasti, které to zasáhlo nemají sucho. U nás je problém v hlubší vrstvě půdy a u podzemních vod. Na to, ale potřebujeme typické podzimní deště, kdy prší 24 hodin a spadne 20 mm vody. A srážky jsem chtěl, aby to mělo, alespoň nějaký smysl. Akorát všude kolem od půl šesté blýská a hřmí. Ale to u nás bylo letos tolikrát, že to už moc nepotěší hlavně při takovém slunečném počasí.
Tomas1241980
Víš co já bych dal za jednu pitomou bouřku?!?!
Jo chápu, ale štve mě že bouřky mě v podstatě obchází furt a zasáhnou vždy severní a střední Moravu a tenhle trend trvá 8let já upřímně dnes doufám v pěknou bouřku ale to bych nesměl bydlet na jihu Moravy.
I dneska to jde vidět třeba ta bouřka SZ od Bratislavy šla na Brno ale jakmile se přiblížila k nám tak chcípla a nakoplo se jádro na severu co jde na zaplavenou severní Moravu.
Já zase nechápu ty bouřky v Německu.U nás v nížinách se vyskytují pouze ojediněle,ale u nich je to opět jiná liga.
dawe
U mě spadlo lehce přes 2 mm a konečně se srážky jižně ode mě nakopávají. Vy musíte mít minimálně 15 mm, tak jaká slabota. Z hlediska bleskové aktivity se jednalo o středně silnou bouřku. Nebyla ani slabá ani silná.
dawe
Kamery lžou jo?!!! Téměř celou dobu jsem se díval na kameru v Těšíně na nádražní ulici a LILO tam jak z konve a lidi co chodili do budovy vedle nějaké autobusové zastávky tak utíkali jak splašené slepice Já nechápu proč si stěžujete? Vám tam aspoň zapršelo co by jih Moravy za ten déšť dal
Sněžník
Já si myslím, že pro daweho je to slabota, protože už měl v srpnu 2 40 milimetrové bouřky. A jak se říká s jídlem roste chuť, tak pro daweho je to už prostě málo těch 15 mm. Pro ostatní by to bylo dost, ale u něj je taková bouřka pomalu 3 x týdně v letošním srpnu, tak už ji nepovažuje za nijak zajímavou, když je výstraha od ČHMÚ
dawe
Ze si delate srandu, prosim napiste ze ano, jinak volam okamzite do Bohnic
Jinak u nas dnes kolem pate rano hrmeni a blesky, ale bohuzel jen kratka prehanka, ktera pak prisla jeste jedna kolem poledne, vypada to, ze je to vse a ani zitra nebo v utery nic necekam, tohle neni proste situace pro nas, co se da delat, alespon bude teplo pro venkovni aktivity pro zaver prazdnin a zari snad prinese uz ponekud chladnejsi a destivejsi pocasi
tapšmo Vy ostatní a Sněžník
Bohužel se dawe musím zastat! Říkat o někom že je psychicky nemocný je velmi neslušné a i když ho někdy nemusíme tak stejně musíme vyšlišet názory druhých!! A dawe patří mezi uživatele kteří jsou mimořádně aktivní s výhledy a mám ho celkem rád
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.