Tak u nás včera opět pěkně zapršelo a bez jediné bouřky nám tu spadlo krásných 21mm. No ale po tom obrovském dusnu jsem si myslel že příjde něco velkého, ale i tak jsem spokojený a něco se i dostalo pod stromy což je nejdůležitější.
Aladin opět maluje dnes v noci silné srážky na z. a zítra na střední a východní Moravě.
No jenže jak to bude s bouřkami to nikdo neví. Dnes v noci v Čechách asi skoro nic a zítra na Moravě taky protože zase bude chybět to důležité CAPE má se pohybovat ve stovkách J/kg.
Takže bouřky asi zase vyžerou Slováci
Diskuse o počasí Bouřky od 10.8 do 13.8.2019
Podle aktuálních modelů nás zítra čeká bouřlivý den https://www.windy.com/cs/-Bou%C5%99e-thunder?thund... nejvíce silné bouře budou na V naopak na Z tam bude moc chladno takže moc bouřky nehrozí Začne to tak v podvečer na Vysočině
a dál se budou bouřky sunout pomalu k V a ještě budou zesilovat
a na V Moravy a ve Slezsku budou bouřky nejsilnější s velmi silnými nárazy větru
a silnými lijáky bude asi hodně škod
! hlavně popadané stromy.
charlie
No, tak to určitě bude...
Straky
Já právě doufám, že na konci červenci, kdy nám po dlouhé době napršelo 20 mm se toto prokletí zlomilo a bude na každé frontě pršet. je jedno, jestli to bude s bouřkou nebo trvalejší a vydatnější déšť, ale hlavně ať to dá rozumný úhrn. Ale souhlas, celá Z půlka Čech potřebuje aspoň 20 mm.
Včera si úplný cíp Ostravy nakonec dal 7 mm, takže proti jiným místům na Moravě nic moc, ale zase lepší než drátem do oka. Jsem zvědav, jestli zítra vyjde Aladinovi rošambo, nebo spíše spadnou srážky ve formě trvalého deště v noci na úterý. Mohly by to být jedny z posledních silnějších bouřek letošního roku, ale zase nikdy neříkat nikdy. Slováci si dali loni "monzunové deště'' na začátku záři. Po teplotní stránce zítřek bude na Ostravsku jeden z nejteplejších dnů letošního léta. Teploty se bude pohybovat blízko 32 C a zase bude nepříjemné dusno.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.