Tak u nás včera opět pěkně zapršelo a bez jediné bouřky nám tu spadlo krásných 21mm. No ale po tom obrovském dusnu jsem si myslel že příjde něco velkého, ale i tak jsem spokojený a něco se i dostalo pod stromy což je nejdůležitější.
Aladin opět maluje dnes v noci silné srážky na z. a zítra na střední a východní Moravě.
No jenže jak to bude s bouřkami to nikdo neví. Dnes v noci v Čechách asi skoro nic a zítra na Moravě taky protože zase bude chybět to důležité CAPE má se pohybovat ve stovkách J/kg.
Takže bouřky asi zase vyžerou Slováci
Diskuse o počasí Bouřky od 10.8 do 13.8.2019
Podle aktuálních modelů nás zítra čeká bouřlivý den https://www.windy.com/cs/-Bou%C5%99e-thunder?thund... nejvíce silné bouře budou na V naopak na Z tam bude moc chladno takže moc bouřky nehrozí Začne to tak v podvečer na Vysočině a dál se budou bouřky sunout pomalu k V a ještě budou zesilovat a na V Moravy a ve Slezsku budou bouřky nejsilnější s velmi silnými nárazy větru a silnými lijáky bude asi hodně škod! hlavně popadané stromy.
charlie
No, tak to určitě bude...
Straky
Já právě doufám, že na konci červenci, kdy nám po dlouhé době napršelo 20 mm se toto prokletí zlomilo a bude na každé frontě pršet. je jedno, jestli to bude s bouřkou nebo trvalejší a vydatnější déšť, ale hlavně ať to dá rozumný úhrn. Ale souhlas, celá Z půlka Čech potřebuje aspoň 20 mm.
Včera si úplný cíp Ostravy nakonec dal 7 mm, takže proti jiným místům na Moravě nic moc, ale zase lepší než drátem do oka. Jsem zvědav, jestli zítra vyjde Aladinovi rošambo, nebo spíše spadnou srážky ve formě trvalého deště v noci na úterý. Mohly by to být jedny z posledních silnějších bouřek letošního roku, ale zase nikdy neříkat nikdy. Slováci si dali loni "monzunové deště'' na začátku záři. Po teplotní stránce zítřek bude na Ostravsku jeden z nejteplejších dnů letošního léta. Teploty se bude pohybovat blízko 32 C a zase bude nepříjemné dusno.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.