Výstraha pro Moravu je zbytečná nic nebude a zase bude pršet na místech v Čechách kde lije no vlastně tam téměř neprší tak snad jim tam zaprší No tak dnes to snad s bouřkami na Moravě dobře dopadne ty srážky radar na In-počasí zvýrazňuje takže se tam něco vytvoří
Absolutně nechápu, jak někdo může napsat ve 3 hodiny, že to je 8 propadák v řadě, když to hlavní se má odehrát až ve večerních, popřípadě časně nočních hodinách
Opravdu to vypadá, že budou slušně zality spíše Čechy než Morava. Ale ještě je čas na změnu situace. Na východě má pršet a bouřít až večer. Jinak posledních několik měsíců pravidelně prší více na Moravě než v Čechách, tak jsem rád, že se to za poslední týden či dva alespoň otočilo. Takže Morávaci nebrečte. Kromě lidí z Ostravska má většina z vás letos srážkový nadprůměr.
JohnBattler Já mám za srpen zatím něco přes 15mm protože nám to vyžíra oblast střední Moravy a Ostravska srážky za rok jsou nadprůměrné ale mám jen 11 bouřek a průměr je 28
Honzis, už z výstupu ze 14.00 máme v podstatě veškeré srážky smazány, takže asi tak nějak...poslední dobou to bývá pravidlo že srážky pár hodin předem smažou
Však ono se to k večeru alespoň trošku rozjede, poslední dny to tomu trvá do večerních hodin. Navíc Rakušané i Němci mají dvojku na východě a COSMO očekává rozvoj až k večeru... nevěřil bych se vším Aladinovi, ten poslední dobou doslova tápe v obdobných situacích. Nebyl bych takový pesimista. Do těch 5 hodin už přes Vysočinu něco přejde směrem k východu a blesky už tam taky vidím.
V těch jižních Čechách se přeci jen něco začíná objevovat a směr to má na nás dobrý tak uvidíme Edit: po aktualizaci radaru ještě lepší bouřka neuvěřitelně jak to zesiluje
Estofex vydal MD pro Moravu a Slezsko, Slovensko, Rakousko a Polsko. Ale nejásejte kvůli vysokému Cin nejspíše budou bouřky slabší ale pokud se podaří cin snížit tak to vypadá dobře
Sněžník Už ted se v Jižních Čechách vyskytují docela silné bouřky.Přitom je v této oblasti je okolo 23°C.Asi si dokážete představit jak to bude vypadat až bouřky budou postupovat k východu kde je i přes 30°C.Zase se ty bouřky vytvořily v oblasti kde neni téměř žádný CAPE.Střih větru je ale extrémní.
Predators2 No pokud se to spojí s rakouskem tak to bude sranda Jinak hodnoty CIN v ČR a v rakousku konečně silně klesají bohužel na Slovensku jsou moc velké tam asi dnešní toho moc nebude