LukasZH Vždyť to sedí jak s Aladinem, tak např. i s GFS. Bouřky se čekají zejména na Moravě. V předpovědi Estofexu je nejdůležitější tahle věta "reader should note that the overnight and morning evolution of the situation may shift the zone of the highest risk W or E-wards."
spurdo Mno lepší je sledovat regionální modely(COSMO, WRF(CE), COSMO2, který se aktualizují každý 3hod a jsou velmi přesné, narozdíl od GFS/ICON modelu. a když se koukneš, na novější výstupy z COSMO(2)/WRF tak ty ukazují úplně něco jiného než co "nakreslil" Púčik! Mimo jiné, COSMO před 2 dny předpovídal noční MCS přes Německo a JZ/J Čech co ve skutečnosti i vyjde.(pro dnešní noc)
A hned je to veselejší. Prostě došla bouřka z Německa a zapršelo. Komu mám poděkovat? A nepotřebuju stovky upozornění od meteorologů na kroupy, vítr atd... prostě zbytečnosti.
dawe Nejvíc si tu stěžuješ ty a přitom u tebe poslední dobou spadlo o hodně víc srážek, než na druhém konci republiky. Tak nám taky jednou zapršelo a ty hned budeš brečet, že v Čechách pořád prší a u tebe ani kapka...
Storms No tak z toho slavného komplexu nám spadly 2 mm a hlavně, že v Praze (kde teď jsem) ZASE spadlo přes 10. Slabota a zklamání a přitom takováhle situace už dlouho nebyla. No a dneska počítám s podobným úhrnem, protože to, co jde z Bavorska tak půjde severně podél hor a odpoledne to naskáče u Prahy a dál na východ. Prostě SZ část Čech zase nejmíň srážek, ať to jde odkudkoliv v jakékoliv podobě.
F4 Zatím to největší jde opět severně od nás a jižně od nás a mezi tím je prázdný pruh Ale modely nám pořád dávají šanci na slušné úhrny, ono kdyby se to během dne stočilo a postupovalo to trochu víc na sever, tak by to mohlo jít přes nás.
casipo Bohužel, jde to spíš k tobě, ale i ta další vlna asi půjde jižně od nás. Já doufám, že něco dojde i k nám, protože pokud dnes na SZ pořádně nezaprší, tak už nevím, co by zmírnilo to sucho
F4 Nejsi v tom sam..jz jako by z toho nekdo uplne vystrihl..Klatovsko, Susicko.. jako vzdy..se ti rozpadlo pred hranicema.. Tady neprsi letos vubec.. katastrofa
Ta nadhera co se ted blizi k nam z Bavorska dopadne stejne.. bud de to uhne nebo na Sumave chcipne.. I kfyz to ma smer primo ns nas..neverim ze nam bude prano..