PatrikMO
Mně se chvílemi zdálo, že to slábne, ale už to sílí a ta rychlost je velmi vysoká. To by znamenalo dost silný vítr, tak to není zrovna něco, co bych chtěl. To chce pořádně všechno připevnit a zavřít okna. Dost podobná bouřka byla i toho 4.8.2013, kterou jsem vzpomínal v 2. tématu a to byla jedna z těch bouřek, která přinesla okolo 20 mm srážek, ale hlavně škody, tak vám přeji ať to dneska nedopadne podobně. Jinak co jsem se díval na facebooku, tak v Týně nad Bečvou bouřka vytopila zahrady, takže bohužel ani dnešní bouřky na Moravě nebyly beze škod. Když je v té oblasti takové nasycení a poté přijde takový slejvák, tak to tak dopadne.
Diskuse o počasí Bouřky 6.8. a 7.8.2019
Jede to sem z Německa pěkně, ale nezapomeňte že s postupující nocí to bude slábnout a pohraniční hory udělají své. Nicméně západní části Čech se deště jistě dočkají. 20-30 mm plošně to ale určitě nebude. Dále do středních Čech to předpokládám již chcípne a nadělí jen pár mm. Uvidíme co zířek, ale s největší pravděpodobností bude převaha srážek na Moravě (hlavně na střední Moravě jak jinak) a asi i v severní části Vysočiny.
Přes Německo postupuje rozsáhlý bouřkový komplex.Za necelé 2 hodiny už bude na naší jihozápadní hranici.Nejsilnější bouřky budou v Plzenském kraji.V druhé polovině noci ovšem bouřky budou ustávat.
PatrikMO
V SZ Čechách se silné bouřky určitě neobjeví.
NesQuiK
V Německu ty bouřky jsou stále silný a i před hranicemi začínají naskakovat červená jádra, což se docela divím, teplota už klesla pod 15°C, ale třeba se bude bouřkám i v chladnějším vzduchu dařit
A další věc, nějaká ty jádra se vždy stáčí úplně jiným směrem, přijde mi to jako takový náznak supercely. Ty nejsilnější bouřky v Německu mi taky už od vzniku připadají jako supercely.
NesQuiK
U nás je 18°C.V Ústeckém kraji se najdou i místa kde je i okolo 20°C.
Už dneska se ojediněle vyskytovaly silné bouřky.Zítra budou ještě silnější.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.