Fstorm V předpovědích i když bude výstraha na bouřky jen pro malou část Moravy, tak vždy říkají, že se to týká Moravy a Slezska, i když se to Slezska vůbec netýká, dělá se to často a je to chybné, správně by měla zaznít v předpovědi platnost výstrahy na bouřky navíc kromě Čech i v Kraji Vysočina, či jen západní části Moravy, je to pod rozlišovací schopnost médií, přípona Slezsko se dává prostě automaticky, to je přece léta zřejmý fakt.
Kez by to vyslo a nic z toho dnes nad Prahou nebylo. Celej den vlhko, az ted se to trosku zlepsilo. Pokud by v noci zas prselo, tak by tu zejtra bylo na chcipnuti.
No zatím jsem zaskočen tím, že se nic neděje... Zóna konvergence nad středními, jižními a severními Čechy je. Sondáž z Libuše (14:00) ukázala celkem slušný střih větru, ale spodní hranice volné konvekce je ve výšce až 2,5 km. Začínám být skeptický ohledně supercel a silných multicel, natož tornáda a krup o průměru >3 cm.
"V úterý odpoledne, večer a v noci na středu se mohou v Čechách vyskytnout silné bouřky doprovázené kroupami." takže když ne odpoledne, tak třeba večer a v noci se zvyšující se vlhkostí
Já bych tomu dal ještě čas, včera se to taky začalo tvořit u hranic až v 18:30 a po 19:00 se to pořádně rozjelo. Ono to chce jednu, dvě bouřky a pak už se to rozjede...
lukashrn COSMO předpovídal jen ty bouřky na SZ, to co šlo plzeňským a západem jihočeského a středočeského kraje, to vůbec nepředpovídal. Já si myslím, že ty bouřky v Rakousku za chvíli něco spustí na jihu Čech a v Bavorsku.