Diskuse o počasí Bouřky od 10.6. do 14.5.2019
Výstraha s vysokým stupněm nebezpečí se rozšířila o Středočeský, Plzeňský kraj a Prahu a pokrývá už velkou část Čech. Jestli se to naplní lze čekat opravdu něco velkého, co tu dlouho nebylo. Přece jenom je to vysoký stupeň výstrahy, který se nevydává tak často jako nízký stupeň.
Aladin opět mimo, počítá pouze se slabými přeháňkami.
Dneska se očekávají zhruba stejně silné bouřky,které se vytvořily včera.Tentokrát se,ale posunou o pár km východněji.Začnou se dnes tvořit o něco dříve.Podmínky jsou opět luxusní.
aura333
Aladina neřešte.Je to totální mimon.Včera odpolene předpovídal žádné bouřky a jak to dopadlo.Dneska zase nepředpovídá téměř vůbec nic.
No Aladin dost překvapuje stále nic nehlásí, ale něco má být a včera také bylo. Připadalo mi to když se mi to zdá co to včera v těch Čechách bylo.
Vůbec to nechápu totálně selhal, asi tyto situace neumí ani v nejmenším předpovědět. Pro nás dnes něco kreslí odpoledne a večer, ale slabota.
Na Estofexu píšou, že by se mohlo vyskytnout i tornádo, tak to sem zvědavý.
Predators2
Dnes budou bouřky určitě znatelně silnější, než včera. Fronta leží přímo nad Čechami, včera to bylo ještě v Německu, navíc bouřky se začnou dříve vytvářet a tak budou mít více času se rozvinout, než se zhorší podmínky během noci.
Já osobně čekám kombinaci všeho - velký kroupy, nárazy ke 100km/h, 50mm přívaly a možná i nějaká supercela a tornádo. Ale to tornádo je asi vážně málo pravděpodobné.
aura333
Já bych to tak dramaticky neviděl.Možná o trochu silnější budou,ale né o moc.Skvělé podmínky budou i v první polovině noci-CAPE 2000.CIN nemá vůbec žádnou šanci tyto bouřky zastavit.
Ondráš*
Jak kde, někde si neužili ani minulý týden a nic moc nebude ani tento, ani příští. A těch oblastí není málo... Navíc hnusný vysušující vítr, slunce peče naplno a vedro. Je pravda to, že za 14 dní nepoznáme (třeba na Hané), že byl květen vlhčí. Celý půdní profil zase vyschne.
Dneska to zdaleka nebude tak zajímavé jako včera, o co dřívější bude nástup lokálních a prudkých bouřek, o to dříve chcípnou a po půlnoci bude klídeček, žádný velký lajny jako včera, o kroupy, vichřici asi nikdo moc nestojí. Ta níže jde dost na západ a přední strana se nasává dost na Německo, za chvílí to rozjedou JČechy, pro mě je zajímavější čtvrtek.
Výjimečně mi to sucho a ten stálý vítr tento týden tolik nevadí, protože potřebuju udělat s tatinem seno, klidně ať pořádně zaprší až od sobotního večera, to by bylo vlastně ideální.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.