Diskuse o počasí Bouřky 2.6. až 7.6.2019
Včera, 2.6., prošlo přes Budišov a okolí několik bouřek; blesků u nás moc nebylo, zato o to víc deště. V první bouřce kolem 16:20 napršelo za 10 minut 12 mm, bylo to hodně prudké, padaly i menší krupky. O dvě hodiny poději napršelo dalších 6 mm, celkem tedy za neděli slušných 18 mm.
V Německu se v bouřce vyskytují i bílé odrazy nad 60 dbz - tam musí padat pořádné kroupy: https://www.ventusky.com/?p=51.71;9.95;8&l=rad... - zřejmě je to supercela.
Bouřky v Německu vyslaly ukázkový outflow, který putuje velmi rychle směrem k ČR a nakopává konvekci v místech, kde předtím nebyla. Takový outflow dokáže urazit i stovky kilometrů a v případě, že by se dostal až do ČR, by tu mohl nahodit nějaké bouřky. Jinak Estofex dnes opět netrefil, ty oblasti jihozápadního a centrálního Německa jedničku zasluhovaly.
Ondráš
Už zase nejsem ve Zlíně, ale ve Val. Mezu a spadlo prý u nás pár kapek, bouřilo pěkně, ale jen nás to lízlo.
Jel jsem přes Bystřičku a tam pěkné kaluže tak že tam muselo taky pěkně valit, ale v tom Ratiboři a v Hošťálkové byl pěkný mazec co jsem viděl na radaru.
Další tóčo asi bude zítra a ještě větší ve středu podle Aladina. Asi se máme na co těšit, ale moc mi to nebodne protože mi zmokne seno Klidně ať to přijde ať je veselo.
Kdo ví co bude ve čtvrtek, Aladin tak daleko zatím nevidí, ale asi bude opět mazec
F4
Zítra se ve vašem okolí bouřka určitě ukáže.
Frantis95
Ty bouřky co jsou v Německu jsou opravdu hodně silné.Mohl tam estofex hodit i 2.Divim se,že neupravil tu zítřejší předpoved,protože ta je tedy hodně mimo.
Predators2
Ta zítřejší předpověď je pouze předběžná, oficiální předpověď ještě nebyla vydána, očekával bych ji dnes večer nebo zítra ráno. Na 2 to v Německu zase nebylo, ale na hezkou jedničku jo. Co Estofex hlavně netrefil je ta oblast se stupněm 1, kdyby ji posunul o 500 km na JJZ, tak by to sedlo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.