Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes se často ukáže slunce, zítra dorazí teplá fronta

Diskuse o počasí Bouřky 2.6. až 7.6.2019

182
# 07.06.2019, 15:32

V noci po Půlnoci přecijen zapršelo ... ale jen deštík, :blesk: 0.

# 07.06.2019, 17:43

Přes Tišnovsko se bouřka přehnala kolem půl druhé. Zapršelo velice slušně. Tišnov necelých 30 mm, ale třeba Brno Žabovřesky, nebo Pohořelice mají kolem 44 mm. Byl jsem u našich na zahradě a všude je stále dost mokro.

# 07.06.2019, 19:23

U nás v Ostravě to včera žádná katastrofa nebyla na to co bylo na radaru a mělo to dolézt až k nám. Ráno přijemné ochlazení a lehký deštík :prsi: , aspon se dobře spalo po noční :) . Ted od odpoledne opět teplo a dusno :slunce:

116
# 08.06.2019, 00:33

O Brně už tu bylo napsáno mnohé, ale jestli byste se chtěli podívat na to, jak jsem bouřku v podstatě minutu po minutě popsal na 15 řádků, můžete rozkliknout report zde: URL

Pro ty, kterým by se nechtělo, napíšu ve stručnosti nejdůležitější body. Byl tu downburst, z bouřky napršelo 53,7 mm srážek a celkem za včerejší den 56,3 mm, foukal nárazový vítr, padaly malé kroupy a elektrická aktivita byla enormní. Podle očekávání máme i nějaké ty škody, jejich fotky jsou rovněž v tom reportu. Celkově tu bouřku hodnotím jako něco neskutečného, byla to jedna z nejsilnějších bouřek, které jsem kdy zažil a určitě nejsilnější bouřka od 12. června 2010. To dlouhé čekání na letošní bouřkovou sezónu se opravdu vyplatilo, první bouřka tu byla 2. června přímá, o tu jsem přišel, pak 4. června tu byla vzdálená, to už jsem tu byl, no a pak hned 7. června přijde něco takového. Nemám slov, jsem prostě nadšený. :) :blesk:

77
# 08.06.2019, 08:24

jak tak koukám na modely,tak příští týden se v Čechách žádné tropy konat nebudou a naopak dostanou další přívaly vody!Jedině kde tropy budou a srážky žádné to bude naše oblast.Škoda slov..

ota
2434
# 08.06.2019, 08:36

Marek 2
I na radaru bylo vidět, že u vás to musel být slušný extrém.
Tady na střední Moravě byla bouřka pěkná, ale nijak výjimečná. Blesková aktivita byla slušná, co se srážek, tak max. intenzita byla cca 95mm/hod. a celkem spadlo 12mm. Tedy pěkná bouřka, ale žádná divočina. Co bylo zajímavé byl opravdu vysoký počet CG+
blesků.

# 09.06.2019, 14:03

Ano i zde se v pátek ráno vyskytla velmi silná bouřka s úhrnem 55,3mm společně ss úhrny z 2.6 tak za červen máme 68,7 mm srážek:)
Jo a mimochodem ta nedělní bouřka přinesla i údery pod 100m a v pátek ráno i tři údery do domů vzdálených 46m a tonemluvím o škodách

68
# 09.06.2019, 14:07

U nás páteční bouřka přinesla snad všechno co šlo... Velmi silná blýskavice už od půlnoci, shelf na čele a během přechodu pak přívalový déšť, zprvu silnější nárazy větru a chvíli i malé kroupy. Blesková aktivita byla po celou dobu extrémní a trvala i dlouho po tom, co se SQL nacházela už celkem daleko na východě. Vzhledem k pomalému přechodu (asi 45 minut) zde napršelo 41 mm, od začátku června to je díky bouřkám už 80,7 mm.

116
# 10.06.2019, 00:44

ota
K nám to hlavně přišlo úplně nečekaně, ten jižní okraj linie byl nejprve úplně nejslabší a už jsem si začal zoufat, že nás to hlavní zase mine, ale najednou se stalo něco neskutečného a těsně před námi to zesílilo natolik, že jsme tu měli takové peklo. Jinak, souhlasím s těmi CG+ blesky, hlavně na zadní straně jich bylo opravdu hodně, ale to i výbojů typu CG-. A co se stop po bouřce týče, ty jsou patrné ještě teď a pokud se v tomto týdnu vyskytnou další bouřky, jsem zvědavý, jak bude vypadat krajina. Úhrn srážek za červen máme aktuálně na 60,1 mm. :)

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.