U nás začalo mrholit v neděli večer, déšť přišel později večer a ustal nad ránem. Konečně je mokro i pod stromy. Teď už je jen zataženo. Intenzivní srážky si představuji jinak,ale i tak nádhera
Na další srážky to vypadá v pátek, kdy bude od severozápadu přecházet SF, mouhou se tvořit předfrontální a frontální přeháňky, ojedinělé bouřky se také nedají vyloučit. Ale teď k aktuální situaci... V Praze už několik desítek minut slabě prší. Nic extra, ale já jsem teď rád za každý mm, a dnes by těch mm mohlo být trochu víc.
jel jsem Jablonec-Turnov-Boleslav-Brandýs a všude krásně prší Pozor na dálnicích.Pyl a prach s deštěm udělal docela slušnou mazlavou vrstvičku a maličko to klouže.
Ze začátku to bylo spíše silnější mrholení, ale teď už regulérně prší, snad to vydrží celý den a bude z toho 10-20 mm - tímto stylem kropení se prakticky vše vsákne a nic neodteče.
V Praze už milimetry od rána naskakují. Zatím je to cca 4-6 mm, ale dle modelů by mělo pršet až do večera. Tak jsem zvědav na celkovou sumu. 15-20 mm by teď bodlo jako sůl. Další srážky snad na studené frontě v pátek a víkend bude zdá se na květen velmi chladný.. Z toho nadšený nejsem, ale v současné situace lepší než 25°C a nonstop slunce.
Ursus 4,2 mm... Takže pod stromkama většinou sucho. Jak psal někdo dřív, nevím, jestli se mám radovat, že aspoň něco, nebo brečet, že už to je vlastně skoro všechno.
V Čelákovicích pěkně zahradnicky. Paráda. to už jsem dlouho neviděl. Kdyby to vydrželo dva dny...