Zatím přesně jak jsem psal, jednoznačně boduje sever republiky a teď to leze hodně do Čech, i Znojemsko nebo Strážnicko má 2x tolik co my, zatím 2,7mm a co je hlavní od východu už konec, v sudech nemám skoro nic,jenom je z toho zima a vítr.
Prší stále pěkně, vypadá to, že většina Čech a severu Moravy bude v dvojciferných hodnotách, někde i výrazně - navíc zalévacím stylem, takže to půda nasákla. Po hříchu je takových vyloženě propršených dnů pomálu poslední roky
U nás krásných 5 mm, nevím, jestli to považovat za úspěch nebo prohru... Ale Čechy podle radaru zalívá celkem pěkně. Jsem zvědavý na zítřek. Každopádně dle srážkoměrných stanic zatím za posledních 24 hodin mimo hory napršelo nejvíce v okolí Těšína a celkově ve Slezsku, doufám, že si dawe se svými 20 mm libuje oproti našim 5 mm...
No ono u nás v západní části kraje se to při tomhle směru tak nějak zastaví u Žatce a dál je to slabší, čím to je? Na radaru průběžně zelená a v reálnu to jsou sotva 2 mm. Těžko se dostaneme na těch předpovídaných 11 mm.
Roudnice zatím 14 mm a další mm budou ještě přibývat s patéčními 18ti mm jsme ve srážkovém nadprůměru za měsíc duben a já jsem za to nesmírně rád. Přeji všem takovou zálivku zejména JM, která nezklamala a spadlo tam 0-5 mm.
F4 Vy jste tam schovaný mezi Doupovskýma horama a Krušnýma, kdežto Žatecko a Lounsko nejsou při tomto směru ve srážkovém stínu a tak se velká část vyprší tam, respektive ještě u Prahy.
V období od 16. března do 28. dubna (6 týdnů) u nás spadlo pouhých 2,1 mm srážek. Dnes spadlo více než v tomto období 2,8 mm. Stejně je to pořád hodně málo... Uvidíme, co další dny. Zítra to vypadá i na ojedinělé bouřky na jihu Česka.