Tak to je asi konec s bouřkami na SZ.
Diskuse o počasí Bouřky od 25.7. do 5.8.2018
Já čekal že ty nejsilnější bouřky se budou v severozápadní polovině Česka vyskytovat právě v těchto hodinách.A výsledek je,že se na tomto území nevyskytuje jediná bouřka.Už aby tahle bouřková sezona skončila,protože je to opravdu tragédie.
Ondris
Překvapuje mě hlavně to,že přes SZ Čechy nepřešla za červen a červenec pořádná studená fronta.Vždycky přecházely jenom slabé a rozpadající se fronty.A taky to sucho mě nenechává chladným.Já takové sucho nepamatuji.Kdyby přes nás přešlo derecho nebo prostě silný vítr,tak by spadlo nepočítaně stromů.
Aspon že Praha si užívá bouřky.
Predators2
Nestraš s derechem ani s orkánem, derecho by napáchalo oborovské škody a silný vítr, vychřice a orkány jsou většinou na podzim a v zimě, ale je fakt, že ty bouřky prostě chybí, letos šel přes ČR jen jeden bouřkový komplex při studené frontě a to už je cca měsíc, jinak nic, lokální přeháňky a bouřky co se rychle rozpadnou. No snad se to ve čtvrtek změní a půjde zas nějaký komplex, aby se zablýskalo a napršelo přes 30mm
Predators2
Co jsem říkal. To se dalo čekat, že budou nejsilnější tam, kde se to nepředpovídalo. Jinak poslední a vlastně jediný bouřkový komplex šel 24.5. - připomínka MCS z Bavorska, co chodívaly po každé horké vlně. Letos nejhorší bouřková sezóna za posledních x let. Taky už chci, aby skončila, protože mě celkem štve, že bouřky chodí pořád na stejná místa, kde se zalévá o sto šest a já stále čekám aspoň na nějaký déšť.
Ondris
Mám to podobně
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.