Samik Přímo ukázkově jde to k V-SV a jde to tak rychle že z toho nic moc nebude, bohužel ale fronta je opravdu k ničemu a na tom se shodneme a nelze z toho očekávat nějaký srážkový přísun v řádu desítek.
jack Rakušany neřešit. A taky neřešit na radaru simulace protože při těchto situacích jsou úplně mimo. igor127 No ale budete mít toho víc než spousta jiných. A desítky nebudou to nikde asi, postup je hodně rychlí.
Ostrava jih: jeste po 19h nic a pred 20h lijak a silny vitr. Po ustani privalaku pohrmiva obcas uhodi i blize a prsi mirne pri cestvem vetru. Za mne spokojenost
Samik Foukalo krásně, sem tam blesk, déšt takové normální intenzity, chvíli víc a chvíli trochu, dle radaru i bílý odraz, ovšem kroupy ani prudky déšt vůbec není. A vypadá že už je i po, už jen trochu poprchá, jako spokojenost jo, vyčistil se prach a pyl, ale na to že měsíc nepršelo pořádně, tak je to žebrácké
Tak už je i po dešti, je smutné že to zesílilo až víc východněji, blesky jsou tam vidět krásné. U nás pouhý vichr, pak asi 10 minutový déšt, který bych chvíly výraznější, jinak normální a žádné význačné projevy nebyli. No aspon něco, pyl je pryč, sucho zažehnáno vůbec není. Pořád čekám na ty přívaly deště dle modelů, jak tu někdo psal. Chodníky už i usychají krásně rychle
igor127 Pořád to opakuji, co je východně od řeky Moravy je v pohodě, mimochodem zlatej trojúhelník za Strážnicí bílé odrazy nejsilnější bouřka v okolí, nížina.
no bída a děs, v dálce vidím blesky a bečky prázdné. vedle nás směrem na napajedla je černo že by se dalo krájet a nad naším je pomalu jasno. jen fouká. jak jsem psala před pár hodinami
dagmar s. Přesně tak, okolní srážkoměrné stanice kolem nás okolo 0,5-1,5 mm srážek, jakmile se to dostalo na slovensko, rozjelo se to ve velkým, takové blesky jsem neviděl dlouho. Se ptám, kde jsou ty nánosy vody, o kterých tu někdo mluvil na základě modelů.