Diskuse o počasí Bouřky od 27.5. do 6.6. 2018
Yurri
No jo, ale vy jste měl v MB včera 11 mm. No jsem, jsem na blbou stranu od Moravy, tyhle situace jsou celkem běžné, že co jde od severu, jde jen v úzkém pásu přes Strážnici na Bílé Karpaty, a my to můžeme jen pozorovat, tak jako dnes, černo krásné, vzdálené hřmění, ale u nás sluníčko. Proto má často Strážnice ideální úhrny, ale nikde na okolo nic - stanice Sudoměřice, co je na IN-POČASÍ, je mezi HO a Strážnicí a má taky 0 mm.
To se mi ani nechce věřit že všude tak málo prší musí to být hrozné. U nás prší často vláhy je také dost a houby už také rostou.Dokonce ani potůček na zahradě ještě nezmenšil průtok
Tak naprosto překvapivě nám dnešek přinesl druhou nejsilnější bouřku roku. První bouřka se přihnala k večeru, ovšem obešla nás kousek východně a kromě pár hromů se jinak neprojevila. Tuto bouřkou počítám jako okrajovou.
Kolem osmé večer se na severu vytvořila silná přeháňka která brzy přerostla ve slabou bouřku. Struktura bouřky se docela vyvedla. Při svém postupu k nám postupně sílila a zasáhla nás krátce po deváté hodině. Nejprve pršelo dost silně a přívalově, pak déšť ustal ale půl hodiny poté stále pršelo dost silně. Během bouřky bylo vidět velké množství mezimračných blesků a pěkných CC blesků. Celkově napršelo 14,5mm takže velká spokojenost.
U nás ani kapka
Zdravím ve spolek ano tady prší opravdu hodňe a bude dále,potok který odvodňuje část Beskyd a protéká městem se blíží prvnímu povodňovému stavu
Kouknu na srážkové úhrny a nevěřim svým očím.Na některých místech v Moravszkoslezkém kraji napršelo až 100mm během 5 hodin.Řeky se zatím pohybují 1 SPA,ale srážky zde rozhodně neustávají a řeky pravděpodomě překročí 2 SPA.Není úplně vyloučeno,že řeky krátkodobě překročí i 3 SPA.A ještě dodám předověd,která byla pro dnešní noc.Oblačno až polojasno a pouze ojedinělé přehánky.Včera v Česku uhodilo více než 5500 blesků.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.