Diskuse o počasí Bouřky od 27.5. do 6.6. 2018
Ondra83
Vtipné je, že v Ankaře v Turecku, kde by mělo být sušší klima, než v Praze už několikrát plavali, když se ulice proměnily v řeky po extrémních bouřkách, o půl metrové vrstvě krup nemluvě.
V jednom školním atlasu světa sem našel Ankara 375 mm ročně, Praha 484 mm.
Praha je snad 1. v žebříčku, kde bylo letos nejméně bouřek ze všech větších evropských měst, krom severských oblastí.
Igor127
To si Moravák? Ty ani nevíš, že Chřiby jsou samozřejmě i na Slovácku, Veselí n.M. (pozorovací stanoviště) je na JV Moravy a monitoruji i přilehlé JV svahy Chřibů, tzn. že v rámci Slovácka se jedná o jeho JV část ok?
U nás čekám bouřky jenom v pátek, ale jestli se nám to opět vyhne, tak si budu stěžovat. Jinak tady u Veselí to vypadá, že se to kolem tropické 30ky bude motat snad celý týden, na konec května slušný výkon.
Yurri
Moravák jsem a JV Slovácka, jak píšete Veselsko, máte taky pravdu, ale na JV Slovácka jsou karpaty, Chřiby jsou v severnějším okraji Slovácka (já nenapsal, že nejsou na Slovácku). Podívejte se do mapy, kde jsou Chřiby a kde je JV část Slovácka a podle orientace svahů se nerozlišuje poloha v daném kraji. Ale nebudu s váma o zeměpisu diskutovat zde a to, že je Vaše pozorovací místo je jedna věc a druhá věc je, kde se nachází daný celek A podle intersucha je oblast veselska na tom stejně, jako oblast vaše
Bouřky se zásadně vyhýbají rovinatým terénům, proto jsou pořád v okolí Šumavy, a západ čech, Oderské vrchy - Nízký Jeseníky apod. Já u nás bouřku ani neočekávám, nebyla ani jeden z bouřkových dnů.
NesQuiK
Největší střih větru má být ve středních částech naší ČR a na S.Je tu dusno jako v prádelně dneska už to výjde a zaprší.
Predators2
Dusno? Já dneska pracuji na půdě a tady je to něco horšího.
PatrikMO
Bouřek dost? Já jsem tu kromě víkendů pořád a v květnu tu byla jedna slaboučká a v dubnu taky myslím jedna. Na severu prahy byla v květnu sice silná bouřka, ale taky jen jedna. Často sice radar ukazuje nad prahou dešťové odrazy, ale většinou ve skutečnosti v tom místě ani nekápne. Někdo mi to tu vysvětloval vzniklou kovadlinou, ale např. včera odpoledne žádná kovadlina nebyla, nad jižní polovinou prahy radar ukazoval zelený odraz, ale srážky byly stejně zcela nulové.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.