igor127 Většinou jsme na tom se srážkami tady na severu jihomoravského kraje byly o dost lépe, letos tomu však zatím tak není. Také bychom potřebovali trvalejší déšť, ze včerejších bouřek spadlo tak 5mm, podívaná to ale byla pěkná..
PatrikMO Bo ta bouřka, co prošla kolem 17 hod. šla jihem, tady ve Slezské Ostravě 2 mm, koukni na stanici ČHMÚ Slezské Ostravy na srážky. Zajímalo by mě, kde bych našel profi stanici ČHMÚ ve Výškovicích, já moc tady těm metostanicím nevěřím
V jížních Čechách se to drží... Chlum u Třeboně 45mm za hod., Chelčice 38mm/hod., České Budějovice 22mm. Tady kde bylo za posledních 30 dní 3mm srážek :-)
To říkám furt, o Jihočechy co se sucha týče nemám strach a Slezsko je rizikovější spíše co se povodní týká, u Třeboně se loni na dovolený v srpnu válela voda na polích, zatímco já odpískal úrodu 3. rok po sobě, kam se hrabu s mými včerejšími 28mm na Chlum kde večer luplo 44,7mm za hodinu, o Dětmarovicích nemluvě.
Yurri A myslíš že když jim tam za dvě hodiny spadne 100 mm tak bude suchou pryč? stačí dva dny slunka a mají stejné suchu jako měly přes den. Tenhle déšť nadělá víc škody jak užitku. To už je lepší žádný déšť.