igor127 Tak u nás byl přívalák asi 20 minut, jelikož jsme město plný kopců tak to steče rychle řekama po silnici do Matyldy, Bíliny apod.. jinak pořád leje, máme za sebou 3 bouřky se zhruba hodinovýma přestávkama, první byla nejsilnější, 2x v ní padali kroupy cca 2 minuty, zvedl se vítr, rány jak z děla, myslím že je to trochu podceněný vzhledem k tomu na kolika místech padají kroupy a určitě to dělá neplechu
PatrikMO to nepopírám, že se v bouřce vyskytly kroupy, nebo vítr (ale skutečně to byl nějaký extrém, co škodil? na který je potřeba se připravit za pomoci výstrahy vyššího stupně?), i když bouřka od 11 hodin u Vás zcela jistě není. Mě jde jen o to, že zřejmě nejsou žádné plošné škody na majetku, ani zdaleka takové projevy v těch bouřkách, aby se musely vydávat vyšší stupně výstrah. A jestli je pravděpodobnost bouřky 15% nebo 80% tak je to dle mého stejně jedno, taky se může stát že bude 0%
Na Prahu celkem vyšla díra, ale náraz větru, který s tím jde, tu zvedl neuvěřitelné množství prachu z vyprahlých parků. Chvílemi to bylo jak při písečné bouři. Snad pár kapek spadne, aby se pročistil vzduch.
U nás v Praze to nebylo špatný... Déšť, hromy a před příchodem bouřky húlava, i když jsem čekal trochu víc, ale nakonec jsem rád, že nás to úplně neminulo.
Vypadá to, že by tu taky mohlo pořádně sprchnout, tak doufám, že to dopadne. Na duben je opravdu neuvěřitelné dusno, vzduch se ani nehne a občas začne z ničeho nic kapat, vypadá to slibně.
Na Jihu čech nic nečekám už zas nic tak snad příště je to špatná sezóna zatím dokud budou bouřky chodit od Z a SZ tak nic nebude u nás jsou nejlepší podmínky pro bouřky když chodí od JZ , J, JV , V