Nejsem doma,pracuji 50km od domova,ale máte pravdu,ranní velmi slabá bouřka 3,7mm v nejnevhodnější dobu,pač do večera bude vše spolehlivě odpařeno,to už bude lepší páteční brzké ráno,ale tam to znehodnotí navíc čerstvý vítr po celý den,tak snad něco aspoň do těch sudů skrápne
Diskuse o počasí Bouřky 21.6. až 23.6.2017
Tomamir
Tak z té postele musíš vstát a jít ven nebo k oknu. Noční bouřky jsou super, jsou vidět nádherné blesky a je temnější atmosféra. Na druhou stranu pro pozorování a focení struktury bouří je samozřejmě lepší, když jsou ve dne. Já budu rád když vůbec něco dorazí a je mi jedno jestli ve dne nebo v noci, hlavně ať to není v době, kdy jsem v práci..
Tak v Čechách moc nejsou podmínky díky bohu na velmi silné bouřky,ono kdyby se prohnala taková F4 někomu chalupou možná by byl rád jen za obyčejnou bouři s nárazovým větrem a případně kroupami.
Bouřku bych si tipnul na dnešní večer od jihu,už teď se to začíná kupit,zvěř je nervozní,ptáci lítaj nízko a ve vzduchu je cítit napětí,přesně tak jak to bylo min týden ,kdy měly být bouřky jen ojediněle na SZ,aspoň podle místní předpovědi.
Uvidíme,věřím víc přírodě než estofexu,zatím se bouří jen v JČ,ale tak trochu doufám,že by se to mohlo rozšířit i výš.Začíná se to tu trochu kupit,ale do cb to má ještě daleko,třeba později k večeruZítra už to bude snad v Čechách tutovka. Chtělo by to pořádnou zálivku,tady už je dost studní téměř na suchu.
Zmijaque
Zálivku to potřebuje všude, ale bouřky to nevyřeší. Snad vyjde předpověď ve druhé polovině příštího týdne, kdy by mohlo nějaký čas trvale pršet.
Navíc s tím, jak je půda přesušená, je téměř neschopná přijímat vodu z rychlých lijáků. Bouřky do tohoto stavu jsou tak dobré pro nějaké povodně na lokálních tocích
Petr11
Podle mě jde o levostáčivou supercelu, jinak si to vysvětlit neumím.
Co si myslíte, jakou předpověď vydá Estofex? Já tipuji že pro západ a sever Čech bude dvojka, zbytek Čech jednička. Aladin je nejspíš mimo, kdyby to s tím větrem vyšlo, tak by to bylo supersilné derecho.
Mimochodem přikládám předpověď z německého serveru WetterOnline (http://www.we...6&part=single jedná se o vícero obrázků, které mapují postupný přechod fronty), jak je možné na obrázcích vidět, ta fronta by nás mohla vyjma S/SV úplně obejít, zatímco v Německu a následně i v Polsku by se mohla vytvořit masivní squall line...pokud by to mělo takto být, tak bych se trojce od ESTOFEXu vůbec nedivil. Nicméně modely se úplně neshodují, takže situaci bude ještě zajímavé sledovat.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.