Diskuse o počasí Bouřky 21.6. až 23.6.2017
Minule to bylo tal, ze hlásili ojedinělý bouřky, a hned přešla squall line. A to cape bylo 200 a střih vetru bylo 18m/s. Takže si myslím ze zase bude něco velkého. A numericky model srážky, bouřky neumí predpovidat. Takže bych z toho zase nedelal uplny nic. To úterý s tím moc nepočítám, ale čtvrtek bude hustej.
Proč to dáváte ta témata tak brzy? Minule nás taky fronta pěkně vypekla, furt všichni, že budou silné bouřky a tak, dokonce jsem na jedné webové stránce z našich končin viděl strašáka, prý: Je možné, že se vyskytne tornádo, nechápu, jak to někdo může žrat, když to někdo furt při každých bouřkách někam dává. Nechápu, vše není jen založeno na modelech, ale i na zdravém rozumu, tak podle mě je blbost sem dávat nové téma ohledně bouřek skoro 5 dní předem, to nemá logiku. Dával bych to sem, pokud je to velmi pravděpodobné, a ne když modely zmíní, že by mohlo být vysoké CAPE. Vím, že tu někdo, bohužel si nemohu vzpomenout kdo, dával hodnoty, jak se mění s časem pro určité místo. Což je názorný příklad
Mily
Toto ale modely držely už od čtrvtka. Tj 4 dny. kdyby náhodou já zdravej rozum mám. Nevím, co tu zkoušíš.
A kdyby něco. proč si myslíš, že jsem nezakládal na dnešek? Jsem věděl že dnešek nemá smysl. navíc tedko modely už přidávají i ten čtvrtek na srážkách.
Estofex už vydal na čtvrtek 1. A píše, že to zvednou pak na 2. Že je to velmi pravděpodobné
Nevím, ta situace vypadá velmi zajímavě, ale vzhledem k hodnotám CAPE a výstupům modelů (GFS i Aladin se shodují, že fronta nás nejspíš severovýchodně obejde (tedy nejvíce zasáhne JZ Polska, SV Čech, Vysočina a Morava by si ale přeci jen také měly přijít na své), navíc pravděpodobně přijde v noci, kdy ale bude především na S a SV Čech vysoký střih větru) si myslím, že by se mohly tvořit silné předfrontální bouřky (zvláště za předpokladu, že vlhkost bude i nad 60 %, jak naznačuje Aladin) a fronta bude spíše záležitostí hranic s Polskem a Moravy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.