Tady opět o ničem, severní půlka republiky 2 vlny srážek, tady 1 krátká, záležitost pár minut,snad něco vznikne během dne, škoda že to nedorazilo večer.
Nechci nic říkat,ale ČHMÚ a ani estofexu se ta předpověd bouřek moc nepovedla. Bouřky zasáhly více než 30% našeho území a to se ještě na Vysočině bouřky vyskytují a ta jedna bunka je docela silná.Na to že byl CAPE kolem 200 tak to stálo za to bouřky poháněl hlavně střih větru okolo 18m/s.Meterologové čekali bouřky ojediněle což je méně než 10% našeho území.Mě zasáhly 2 slabé bouřky,ale co je hlavní přišla vláha a tu příroda moc potřebovala.
Tak my tu máme 10 mm z rána i noci, konečně. Před chvílí nás ta bouřka opustila, přešla rychle, ale intenzivně. Padaly i malé kroupy a jednu chvíli nebylo vidět skoro ani na krok, opravdu hustý déšť. Ale koukám, že ještě zesiluje. No zaplať pánbůh za vláhu.
No ta bouřka na střední Moravě, co přešla celou republiku a ještě brutálně zesílila tam musí teď být nádherný shelf, protože už ráno v Praze tam bylo monstrózní "UFO" a ta bouřka vypadala majestátně.
Jojo severni morava mohla zapomenout hned na nake bourky. A nevim , zda CHMU nevysla predpoved. Ale par bourek v CR neudelaji vystrahu ani nic extra. Ktomu , jeste kdyz prselo par minut. Jedine o cem se da ted mluvit je ta stredni morava , ty dve velke bunky. To je vse. Na dva dny velka slabota. Opet predpovedi velke oci a za dny opet nic. Zatim v teto sezone bourkove se bourkam v CR nedari. Jsme radi , kdyz naka prijde a to jeste za par minut odejde nebo je fakt na malem miste.
Může už mi někdo sakra vysvětlit proč se Plzenskýmu kraji vyhýbají bouřky ale to ještě snesu. Ale proč i srážky?!!! Vždyt za poslední 20 dníjsme na tom už huř jak jižní morava!
Jsem zvědavý, jestli něco zasáhne i Hodonín, momentálně trochu mrholí, v noci 1 mm napršel, a na radaru už dál nic není. Já myslím, že zatím úspěšný studená fronta, když aspoň pár kapek spadlo