OSTRAVA momentálně J a JZ od OV-jih krásná oblačnost, občas jde výdět vzdálený záblesk (to je z blýskání nad Novojičínskem) --- venku je jak v prádelně... Zítra se budou u nás na SV tvořit bouřky místně, v neděli čekám slunečno a pozdě večer ojediněle bouřky. V pondělí jich bude u nás víc....
V naší oblasti jižní Čechy je vydána výsoký stupeň pro bouřky a zatím celý den nic, odpoledne sice kupovitá oblačnost ale teď je jasno, výstraha je vydána do 0:00, tak snad ještě něco přijde..
Tak to jsem netušil, že tu supercelu uvidím z větší vzdálenosti jak 100km, teď vidím z balkónu její horní část a blesky. Musí být hodně do výšky, jelikož bydlím ve Ždirci nad Doubravou v severní části Vysočiny a ta bouřka je na JV Moravě.
Neže nás ta SC z Brna minula a rozpadla se, ale navíc nás minuly bouřky co teď řádí na sv. To je prostě pech, viděl jsem tmavou oblačnost která přes nás šla od jz. a za námi už se objevovaly vrcholky bílých mraků vyvíjící se v bouřky. Takže se nám tzv. vysmály do ksichtu ale nevadí však ony přijdou
No ale jedno je už letos jasné a to to že letošek je a asi i bude velmi bohatý na supercelární bouře, protože už v tuto chvíli jsme zhruba na průměru výskytu supercel za celý rok. No letos to bude asi ještě zajímavé.
Tak ta 50km vzdálená bouřka, co je v Beskydech, je i vidět krásně v Ostravě Máme tady jasno, hvězdy krásné a v dáli směr Beskydy se blýská o stošest, aspoň takto pěkná podívaná, jak se to tam prosvicuje
Teď už jsou blesky ze všech stran vidět, krásnější, jasnější, a už tu hřmí každou chvílí, ale zas nás to asi obejde jako vždy, je vidět, že se to stáčí na severovýchod hodně, škoda, ale venku už je teď jako ve dne každých pár vteřin
Na webových kamerách na ČHMU když se podíváte jak na Lysou horu tak na záběry z Ostravy, tak můžete vidět, jak to tu svítí krásně
OSTRAVA - JIH Takže dnes v noci u nás bylo to, co už jsem dlouho zde nepozoroval.... Prošly 2 bouřky. Ta první okolo 0.30 byla slabší, ta druhá okolo 2:30 silnější, Hrabůvka měla doslova přívalové srážky- ale ne kroupy, chválabohu.... Opravdu u mne nejméně 2 roky nebyly dvě noční bouřky za sebou.....