Diskuse o počasí Bouřky 26.5. až 6.6.2016
Přikládám tam výstrahu od naší společnosti na dnešek!
0-5.stupeň (5.stupeň nejvyšší)
Reklamu si sem dělat opravdu nebudeme.
Jen přidávám výstrahu podle modelů celkově!
Predators
Podle mně ano, u nás je stejná šance na silnou bouřku jak na jihu Čech,protože postup je od JZ což je pro nás(konkrétně pro moji oblast) nejlepší jak na pozorování tak na sílu!
23.5.2016 se vytvořila mohutná bouřka na Melnicku a hned z toho byla HP Supercela a u nás strana Wall cloudu/supercela+tromba! 7
PS: Ten wall cloud mám i tady na profilu.
Jsem zvědav, jestli ta silná bouřka dorazí i na Prahu Východ doufám že jo. Jinak přeju hodně štěstí těm zasaženým oblastem
Rakousko zřejmá supercela!
Český Krumlov chtělo byto info z místa.
Krušné hory silnější bouřka!
Přišel jsem z pozorování jediný co mám tak je oblačnost a zadek shelfu na Lužickýma horama.
Ostrava dneska nejspíš nic... Uvidíme další dny. V pondeli ráno jedu do Prahy tak bych se ani nedivil kdyby se bouřky z Čech presunuly na Moravu a Slezsko když odjedu
Jestli se něco nevytvoří teď okolo 19/20.hodiny tak se modely(GFS.szupercella,"wetter3") velmi sekly,ale je to k neuvěření, takhle seknout, třeba tu bouřku v Sasku nikdo nečekal, že bude silná...
Konvekci se dnes příliš nedařilo. Bouřek tak příliš nevzniklo. Když už vznikly, tak byly ovšem silné. Bouřka na jihu Čech vyprodukovala až 4 cm veliké kroupy. Ani zítra nelze očekávat, že by bouřky zasáhly celé území - budou stále jen lokální.
Kompaktnější bouřkové pásmo k nám dorazí zřejmě v neděli večer, kdy k nám dorazí studená fronta.
Informace o dnešních bouřkách:
http://www.fa...ype=3&theater - kroupami zasypané Malonty
http://www.ro...uhem--1617985 - Kroupy v Českém Krumlově poškodily auta, silničáři nadílku odklízeli pluhem
Predators
Oni se k večeru měly tvořit bouřky na jihu Moravy. Takže to docela vyšlo. Za dnešek mají modely za "5"
Predators
U nás se bouřky vytvořily,protože celý den bylo dusno a slunečno,zatím co ve velké části Čech pršelo kolem poledne a to konvekci nedovolilo se rozvinout a ani teploty nebyly v Čechách dostatečné,kromě jihu kde bylo 25 a slunečno.
Zítra koukám by to mělo být lepší. Snad se dočkáme více .
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.