Vypadá to, že dneska z toho opravdu nic nebude. Bohužel když nějaká ta bouřková buňka vznikne, tak během chvíle opět zanikne. A to jsem věřil že se nějaké te bouřky dneska dočkám.
Vzhledem k tomu, že by se nemělo nijak výrazně ochlazovat, tak se budou bouřky ještě při postupu k SV udržovat. To, co je nyní na JZ/Z nevypadá špatně. Na východě území bouřky až zítra, fronta putuje docela pomalu.
Západní část Prahy propadák, nespadla ani kapka a jednou zahřmělo (slyšel jsem první hrom v letošním roce). Východní část na tom byla asi lépe. Prostě smůla, že víc už to snad nejde.
Domažlicko, jako přes kopírák. Bouřka se na horách rozflákala, nám tu napršel 1 mm a 2x zahřmělo a pár kilometrů za námi se to opět slepilo, červená souvislá jádra a plno blesků, klasika . Ale bylo fest horko, teplota šla přes 27°C .
V Brně jsme dnes zaznamenali alespoň vzdálenou bouřku, kdy mezi 14:55 a 15:25 celkem 14krát zahřmělo. Cumulonimbus nás poměrně těsně obešel a chvílemi to vypadalo, že i zaprší, nakonec však nespadla ani kapka. Ale protože se dnes to hlavní mělo dít v Čechách (což se taky vyplnilo), musím být i s tímto spokojen.
Urcite jste si vsimli toho cerveny pasu co se ritilo na Pardubicky kraj...uz jsem myslel...ze to k nam dojde...prdlajs...par blesku..na.detekci..blesku 3 pr...skutecnost asi 10 Mno..ale aspon je zalito tak akorad.
logitech Presne. Na to co se na nas ritilo podle srazkoveho modelu, tak to nic moc nebylo...taky jsem to cekal silnejsi, kdyz jsem to videl, a byly asi 3 blesky a konecna ale pravda ze lijak slusnej...zatim teda bida ale lepsi to vcera nez nic...:-)