Diskuse o počasí Bouřky 1.6. a 2.6.2015
Už zase?
No v červnu bouřky bývají dost, ale kdy a kde budou to je trochu předčasné. No ale někde budou
Třeba tady u nás zatím žádná pořádná bouřka ještě letos nebyla.
A to jich slibovali habaděj
Přeji vám ať se vám sen o bouřce splní.
Divoch Novohradský
Diky, vam at se to taky splni Taky tu uz cekam na poradnou bourku nekde 3/4 roku...a pristi tyden vypada dost nadejne na nejakou velmi silnou bourku...ale jak tu pise Lukas...je to jeste brzo no a vime vsichni ze ty vystupy se kazdy den meni, takze to jeste 3-4x zmeni...vime kolikrat uz varovali a psali tu o bourkach ktere dorazi a zasahnou CR a zasahly 3x Z Cech a konecna..nechme se prekvapit...
Největší naděje na bouřky je před a na studené frontě během pondělí a první poloviny noci na úterý, v úterý během dne a ve středu se bude jednat převážně o přeháňky během dne ve vlhkém vzduchu za frontou, bouřky spíše výjimečné. (PS: Nezakládal bych diskuze pro dny s několika slabými bouřkami, je to tu poté samé "Bouřky 20., bouřky 21."atd)
Od čtvrtka bude přes střední Evropu putovat tlaková výše, takže nás naopak čeká spíše pár slunných dnů a už to modely převážně potvrzují několikátý den.
Nechci radit, ale proč tu tak složitě rozdělujete bouřky na určité dny zvláště v toto roční období, kdy je výskyt bouřek někdy velmi nepředpovídatelný?
Což takhle zakládat témata na bouřkové týdny v roce? Tedy jedno téma by se týkalo celého týdne. Pokud se nebudou čekat bouřky v tom týdnu, téma se ani nezaloží..
Jen idea pro moderátory, na současný styl rozdělování nic nemám, ale malé zlepšení by nevadilo .
Ted trochu odbočím od tématu. Tuhle blýskavici bych chtěl taky vidět, ale z dálky http://www.imeteo.sk/
Fstrom, uvědomuješ si, že jsi vložil odkaz na celý server? Jen že je to tak trochu k ničemu . Příště zkus vyhledat přímo zdroj, aby byl příspěvek "čitelný" i později.
A k tomu co je na videu níže moc nemám slov, v takové míře jsem bouřku ještě neviděl, to je snad přes počítač .
https://www.y...v=sC3IZSdpTGQ
Tak jsem zvědavý na dnešní bouřky. V pásu po jih Čech až na východ Čech to vypadá na celkem dobré podmínky. Naopak na severozápadě Čech už je fronta moc blízko a je zde hodně oblačnosti, tak tady moc bouřek zřejmě nebude. Aladin je opět oproti jiným modelům zcela mimo, konvekce mu letos vůbec nejde.
Na západě Čech je spíš neustále zataženo, sluníčko vykoukne jenom občas. Každopádně nějaký vedro se zdaleka nekoná. Byl jsem dopoledne v Chebu a to samý.
Legrační je sledovat lidi kteří se oblíkají dle předpovědi v TV a nesledují realitu. už jsem pár lidí v krat'asech potkal - no nevím, dnes bych si je teda na Chebsku nevzal.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.