Podle mě se to nějak moc točí nad Německem a dlouho to tam setrvává spíš si myslím, jak tu psali ostatní bouřky z tepla a spíše lokální to by mohlo být třeba jako obvykle ( zároveň nejhorší scénář) :
Vznik někde u Strakonic kolem 16:00 hod, posouvat se bude směrem SV, do 18:00 podjede Prahu a začne se to trhat poté vzniknou 2 menší kolem 22 hodiny.
Ale na předpovědi jsou tu jiný kapacity tohle je můj názor.
PS: Jinak kdybych se mýlil a přišlo něco většího, tak kdo je tu kolem Kladna a pojede fotit, mohli bychom dát sraz u větrníků (větrných elektráren) na silnici z Knovíze na Brandýsek, po pravé straně na odpočívadle po přejetí dálničního mostu.
matous160 Bouřky bych v noci na východě nevylučoval, ale příliš jich nebude, to je klasika těchto situací. To, že jdou srážky z jiného směru, vůbec nic neznamená. Máte na mysli zřejmě postup frontální vlny, která se právě vlní.
Proboha, od SZ postupuje fronta, srážky mají tah JZ/SV. Bouřky co jsou u nás předpovídány se teprve vytvoří.Pro tom.f: ti kluci to dělají z vlastní dobré vůle a nikdo jim nato nedá ani cent. Vybírají dárcovské příspěvky, tak se můžes klidně podílet na zkvalitnění předpovědí.. ;)
matous160 Nevím hele doteď o ničem a to jsem na Západě. Možná teprve něco přijde. Doma se peču jak prase na rožni, předevčírem a včera doma 31°C dnes 30°C, prostě to už opravdu nebaví, blbě se spí. Doufám že už dnes se to trošku zchladí nějakou tou
kuba ano souhlasím vysoká vlhkost, rosný bod, studená fronta, vysoké teploty a hodnoty cape, jsou velmi dobré ani střih větru není k zahození, tak že by mělo přijít opravdu něco dost silného
Tvoří se předfrontální na klasických místech..,Šumava,Krušné hory,Vrchovina..Alpy toho dnes zřejmě vyrobí taky hodně..,celou vlnu..Dál taky kolem Freiburgu to roste.. Je to JZ klasika..,zdá se..bohužel tradičně nepříznivá pro Moravu..