Strakonice 403m Můžu tuhle bouřku označit za silnou.Místo pozorování bylo u kempu na Ostrově. Hodinový průtrž,asi 7x se vyskytlo malé kroupy a při sluníčku i duha.(ode mně jen 10m!) Nakonec krásný den :-)
Souhlasím, že by to chtělo slunečnější oblohu a alespoň tři dny bez jakýchkoliv přeháněk a bouřek. Takhle je to furt dokola, člověk ani nemůže naplánovat venkovní aktivity. Předpověď počasí je vyloženě děsivá. Jako kdyby se někde něco zaseklo. Přeháňky a bouřky kam oko dohlédne. Podle mého názoru budou dneska bouřky častějším jevem než včera.
Možná se většina bouřek vybere v tomto období. Je dost možné, že na léto jich moc nezbyde.
Já to tu psal už zprvu, že JV proudění je za této situace živnou půdou pro tvorbu bouřek,které doputují celkem v klidu až k nám nad Ostravsko!! Beskydy a SZ SK se o to vždy postarají:-) Toto je ideální stav. Jen tak dál:-)
Tak dnešek fakt super. Na začátku jsem si myslel, že nás vše obejde, ale nějaká bouřka se ukázala a natočil jsem i blesky. Teď večer jsem vyfotografoval duhu a dokonce se objevily i mammata! Nečekal jsem to. Jsem za to moc rád.
Zde jsou fotky.
19:20 - Dnešní duha
19:27 - Mammata už byly vidět
19:47 - A tady jsou ty nádherná mammata. Jsem opravdu rád, že se objevily.