jirka z chrudimi
ale mate to hodně zdálky ,ja jsem z Mejta a neni to nic slavnyho ,pochybuju ,ze k vam nejaky hromy dosli
Diskuse o počasí Bouřky 19.4. až 21.4.2012
Tohle jádro které je na fotce se nacházelo nad Zaječicema a blesky i hromy byly dost slyšet a jak říkám na duben docela slušná bouřka.. Nyní se jádro zřejmě přesunulo přímo nad nás, protože blesky mi lítají přímo nad hlavou a je tu pěkný přívalák..
Tak zde je video z té dnešní bouřky.. při nahrávání videa,ale vznikly nějaké problémy.. takže se to seká... je škoda, že je video seklé zrovna když začali padat krupky.. (23 sekunda)
space
Jakýpak JV? Vždyť tady koukám jak najatý na polojasnou oblohu, a to celý den! Byla to akorát Vysočina, jižní Čechy a později východní Čechy a severní Morava. Ještě pár buněk se vyskytlo ve středních Čechách, okolo Prahy. A jeden osamělý elektrioky aktivní Cumulonimbus ve Slezsku. Ale nezoufám, jelikož se krásný Cumulonimbus vytvořil z asi hodinu a půl se tvořících náramných congestů. Zatím je to dle radarů ,,pouze" silnější přeháňka, ale pokud by přerostl v bouřku, mohli bychom i tady uslyšet hromy. Cb se vyskytuje nyní asi 20 km severovýchodně od Brna, tj. asi 30 km severovýchodně od Jundrova. Tak snad, pokud přeroste v bouřku, tichoučké hromy uslyšíme. Něco mi říká, abych to dnešní pozorování ještě nezabalil.
V Česku se dnes bouřky nevyskytovaly, všechny se objevily severovýchodně, v Polsku a částečně i na Slovensku. Ovšem, Jundrov opět potěšil, jelikož nás přešla v době od 18:15 do 18:35 slušná přeháňka, jež byla mírná až středně silná. Napršelo 0,8 mm a opět, jako předevčírem, se vyskytla ukázková dvojitá duha, vidět byl jak primární, tak sekundární oblouk. Zároveň se v průběhu přeháňky ochladilo o 1,9°C (z 13,6°C na 11,7°C). Tak alespoň něco. Další přeháňky se dnes v Česku objevovaly především na Vysočině, severní a právě jižní Moravě a také v západních Čechách. Dnešek taky potěšil, byť ne tolik, jako dva předchozí dny, ale potěšil.
Zde ještě nějaké obrázky (zdroj - ČHMÚ).:
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.