Je po bouřce. 5 hromů, mírný déšť, praecipitatio, virga. A na první den bouřkové sezóny, slušné ... Samotné jádro směřovalo od nás západně, v Žebětíně pršelo určitě silněji. Dnes by se nějaká přeháňka (nebo slabší bouřka) ještě vyskytnout mohla. Uvidíme. Každopádně, spokojenost je na místě.
Diskuse o počasí Bouřky 19.4. až 21.4.2012
tom-791
OK. Budu se snažit.
Jinak, v Brně právě skončila 7. přeháňka dne a byla doopravdy nejukázkovější. Pršelo chvíli i silně, vidět bylo krásné praecipitatio a na odchodu se objevila vskutku ukázková dvojitá duha. Dnes už se asi nic nevyskytne. Super první bouřkový den roku 2012.
Článek o včerejší první bouřce roku 2012 v Jundrově můžete číst zde.
Pavell
Ano, ta duha byla přímo ukázková, ale nebylo to po té bouřce, to bylo až po následující přeháňce, v tu dobu už asi hodinu nehřmělo. Ta přeháňka byla alespoň stejně, ne-li více ukázková než ta bouřka. Jsem za to samozřejmě nesmírně rád. Dnes se už snad dočkáš i ty, nicméně bych se možná mohl dočkat i já, viz. předpovědi ESTOFEXu a SKYWARNu. Mimochodem, díky, že jsi je sem dal, už jsem chtěl udělat to samé, ale na poslední chvíli jsem si toho všiml.
Pavell
Zatím se tvoří bouřky spíše v Čechách, tady na Moravě to začne až později odpoledne. Zrovna vidím krásný vyvinutý congestus zhruba někde nad vámi, možná se promění v Cumulonimbus a zahřmí nebo se blýskne.
tom-791
Jj, dočkáš se už brzy. Bouřka pravděpodobně směřuje přesně na Prahu. Tak hodně štěstí.
tak už tu máme zase zataženo, sluníčka sme si užili jen chvíli kolem poledne po rozpuštění mlhy, která se vzdala až v 11 hodin jinak začátek bouřky v Novohradských horách zde http://www.in-pocasi.cz/pocasi-u-vas/upload-fotos/... foceno kolem půl jedné, na jihu čech aktuálně bouří mezi Třeboní a Trhovými Sviny JV od Č. Budějovic, východně od nás je cb, tady zatím jen začalo slabě pršet, od včerejška se to trochu liší je to poněkud rychlejší
Tak bouřka přišla už i do Chrudimi ! Na to, že je teprve duben, tak tedy blesky pořádné.. a hromy taky ! zatím jsme ale bez deště..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.