Stranik
To jo.Před bouřkou byl hodně silný vítr.Několik blesků udeřilo hodně blízko
-
To co je na jihu je fakt mazec
Diskuse o počasí Bouřky od 21.8. do 28.8.2011
To teda, pěknej živel ... Kamarád z Plzně taky hlásí že mazec a že má v síti hodně věcí asi v háji. Už se tu zase rozpršelo a ještě ty blesky Už nechci ... Jinak se to nasouvá i trochu do Prahy, tak jsem zvědav co budou mít tam za kalamitu na Jihu čech to pěkně ztmavlo.
Už to slábne.Myslím že to byla asi nejsilnější bouřka,co nás letos zasáhla
Stranik
Možná že to bude i horší :-D uvidíme
Moraváci, Slezané, VÝCHODŇÁCI-----přejme jim to
--tady počítejte s tím, že v sobotu odpoledne taky pohřmí, škoda jen že to není v noci
troufám si ale podotknout, že tento týden je POSLEDNÍ bouřkový v tomto roce
Včerejší bouře vyhla Strakonice přibližně kolem 4km,bylo stále víc severněji,i přesto,že najednou během 15min z 50km(možná spíš víc)vzdálené najednou přeskočil blíž Strakonickém obci.
Průběh bouřky kromě blesků na začátku byly silné hromy(0:00),to jsem byl ještě koupelně,takové řachy!Pak spíš nehřmělo,začalo lehce pršet,vítr s lehkými nárazy,blesková aktivita pořád byla docela vysoká,ale spíš bez hromů.Celkově bouřka vyjma hromů byla slabá,ne jako v plzeňské kraji,libereckém kraji nebo na vysočině,tam opravdu jako vždy bouřky užijou.
Dneska už by neměli být bouřky časté,ale budou také vyskytovat během večera.
Studená fronta zřejmě dorazí nejdříve v sobotu dopoledne západ,sz uzemí,poledne na ostatní uzemí čech,behěm odpoledne i východ,Sleszko až k večeru.
Vypadá silnější bouřky budou spíš na východě než na západě.
No tak dnes to na žádné bouřky teda nevypadá, ani na západě německa ty bouřky nic moc jsou jen slabé, přitom tam estofex vydal 2 stupen divný, včera byla jednička i v německu a pěkně to tam řádilo
Včerejší blesková aktivita nad Čechami byla ÚCTYHODNÁ... Při prohlížení detekce se až nechce věřit.
A proto si marně vzpomínám, kdy něco takového velkého a KOMPLEXNÍHO bylo nad Moravou, Slezskem, Slovenskem..
Letos snad už podruhé NAD čechami, tady nic takového nepamatuji... čím to je?????
PODLE PŘEDPOVĚDI zítra troufám si tvrdit ŽÁDNÉ bouřky.
Sobota: ta fronta půjde dopoledne přes čechy a odpoledne a večer přes Moravu. Máme poslední šanci na slušné bouřky. Aji u nás.
Pokud teď ne, TAK V TOMTO ROCE UŽ VŮBEC NIC.
AŽ ZA ROK
Přesto že se mi zdá, že studená fronta je už na cestě a podle polohy by mohla již dorazit během večera či první poloviny noci, tak estofex nedává téměř žádnou šanci na bouřky natož na silné bouře
aladin tomu ochlazení dává dost,jenom v jižních partiích 11-9°C v 18:00 (sobota)
No kouk jsem na satelit a dle mě je studená fronta ještě daleko,aby zasáhla už ráno na sobotu.(Jde to víc na sever než na východ)
Možná k večeru budou předfrontalní bouřky,i když na tadytí stránce předpovídají ojedinělé bouřky,na další stránce od západu bouřky místy.....
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.