Ano, vypadá to na velmi bouřlivý týden. Hodnoty CAPE jsou na nadcházející dny velmi pozitivní a i střih větru není k zahození. Zřejmě bude co sledovat a každý si přijde na své. Každopádně budu již od zítřka vše sledovat a uvidíme, jak se to nakonec vše vyvine. Nejvíce šancí na bouřky má západ ČECH, a také Morava, tak se necháme překvapit. Já sídlím na severozápadě ČECH, tak budu samozřejmě ve střehu. Dobrou noc Všem
Diskuse o počasí Bouřky od 21.8. do 28.8.2011
Stranik
Tak to vypadá na další nášup. A jelikož jsem aktivní stormchaser, tak jedině dobře.
Ty bourky se fakt rozpadaji v nemecku
Dnes budou tropy, ale někde můžou být i bouřky.
Na severu Francie musí mít pořádné bouře!Jinak ty bouřky ano budou z tepla,ale menší počet,jev ojedinělý!
Zdá se vedro zůstane až do soboty.Od nedělě se bude postupně počasí kazit.
U teplot já nevylučuji,že vystoupí až na 36°C,v uterý hlavně na jihu uzemí od středy na ostatní uzemí.
Bude vydána výstraha na požáry a na sobotu či neděli na velmi silné bouře!
Na příchod bouřky to tady nevypadá... je tady skoro jasno.
Tak v Jeseníkách muselo slušně zalejt,nyní těsně nad Opavou velmi silná bouře s kroupami a kousek od Ostravy asi 10-20km severně další bouře silná,taky s kroupami dle odrazů!!Jedna slabší bouře se vytvořila i v jižních čechách,ale rychle se rozpadala.
Další bouře jsou viditelné severně od ČR v Německu.
Za dnešní den bylo celkem prozatím kolem 5 bouřek dle radaru.
Podívejte se na zítřejší hodnoty cape na gfs cape lift index celá západní polovina čech na -8 tedy přes 2500j kg!!!, ale je to divné asi nějaká chyba zítra by se moc bouřky neměli vyskytovat, protože má být skoro jasno jen ojed bouřky, vysoké hodnoty 1750-2000 budou dokonce trvat i v noci jsem zvědav co z toho bude, ale největší masakr to asi bude v pátek večer zatím to vypadá na výraznou frontu, která ukončí tropický týden a ochladí se víc jak o 10 stupnů v tom případě jestli to vyjde, tak věřím, že estofex vydá 3 tedy nejvyšší stupen a čhmu též , ale nechci se ještě předběžně radovat a těšit
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.