jarjik
JČechy jsou prostě boží a na SMoravy bych měl ze 100 mm spíše obavy, každopádně pro nás nebyla ani předchozí ani současná varianta modelů příznivá, listí stromů začíná žloutnout, samozřejmě SZ Čech je na tom ještě hůř, kamoš teď přijel z Krkonoš a prej mladý smrčí začíná též odcházet, asi mají ještě to nejhorší před sebou, každopádně teď je asi poslední možnost na nějaké doplnění vláhy, za měsíc už bude fakt pozdě a lesy to pro letošek zabalí, pro mě jako pěstitele je to jedno, klidně můžu něco sázet, jen se mi spíš v hicu nechce.
Diskuse o počasí Zvlněná studená fronta a tlaková níže od 18.8.-20.8.2022
Polák tady dává aktuálně možnost bouřek i dnes, ale stále trvá na silných bouřkách zítra od odpoledních do sobotních ranních hodin.
Skutečně stačilo málo a hned se situace bleskově mění a modely se naklání jiným směrem. Ještě se vše může změnit, ale je fakt, že to začíná vypovídat o nějakém možném průběhu.
Je fakt, že se to může změnit v což moc nedoufám.
ludvicek
Od května máte 204mm srážek. My jen 79mm tak proč pořád píšete že máte největší sucho
Martin Vítek
To je složitý. Tady poprvé solidně zapršelo až koncem května. To už bylo všechno na troud, takže ty mm se doslova vypařily před očima. Červen a červenec průměrné měsíční teploty 22°C, znovu, co napršelo se ztratilo doslova před očima. Takže bych Vás rád vyvedl z omylu, že jsme tady nějaký zelený ráj na zemi.
celyl
No, já nevím... mě to tu na In počasí zase začalo psát z pátka na sobotu lehce přes 30mm, což bych bral..to není tak málo..
p.s. projel jsem si modely.. ECMF, GSF, Arprege, Icon... atd, a stejně ještě prd vědí, rozdíly od cca 5mm po 40 mm, takže se můžu akorát tak utěšovat , že některý bude mít pravdu..
Novorolak
Kladno, střední Čechy, mám to tam napsaný, takže takový hezký opravdu střed..na té zdejší mapce 7mm od Prahy směr SZ..
a zase p.s.... vyšla nová věštírna počasí, Dáša informuje .https://www.novinky.cz/pocasi/clanek/ochlazeni-bud...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.