Diskuse o počasí Zvlněná studená fronta a tlaková níže od 18.8.-20.8.2022
Ondra83
Pouze SŠŽ, podložená
praxí a osobní zkušenosti..
Narozdíl od vašeho internetového, šťouravého blábolení z Prahy o věcech , místech v ČR, o kterých nevíte vůbec nic..
Víc se tu už vaší osobě nehodlám věnovat..
Všem se omlouvám za OT..
aura_33
No ano, je to tak, je to celé v pohybu a těžko předvídatelné.. Prostě přechod TN s nějakou blokací od V, vzájemné působení různých proudění.. teplotních ploch a kapes suššího a vlhčího, stabilníhi a instabilniho prostředí..
Já radši nic tipovat nebudu, nechám se překvapit
No musím uznat, že je ta situace složitá. Např. ZAMG počítá s velmi silnými bouřkami v pohraničí s JMK s postupem k S. Naopak vylučuje nějaké silnější bouřky v oblasti Linze. No bude to velmi zajímavá situace. Počkám na další výstupy modelů. Hlavně aby to tam ponechaly.
Zase o tom to počasí je.
Výstraha Estofexu je tu taky, 2ka pro čechy
https://www.estofex.org/cgi-bin/polygon/showforeca...
Z čeho se mají dnes tvořit v západních Čechách silné až velmi silné bouřky? Podmínky jsou úplně trystní. Skoro v celých Čechách je úplně zataženo. Spíše se bude jednat o intenzivní přeháňky, které budou postupně přecházet do trvalého deště. Žádné silné bouřky tedy nečekám. Nebude totiž pro ně žádná energie.
Predators2
Tak je jasný, že tam budou bouřky hodně setrvalé s pomalým postupem. Na tento typ bouřek nepotřebujete žádné extra podmínky.
Jirke85
To bohatě stačí.
Já jsem zvědavý, jak to bude s bouřkami tam, kde je vyšší CAPE*SHEAR jestli tam bude nějaká SC nebo bow echo/squall-line.
ICON D2 nám naopak v novém výstupu na večer přeje. No skutečně velký rozpor mezi modely. Uvidíme no, ale každopádně je dneska potencionál na dost nebezpečné počasí. Tady zatím klid. Padne 30°C a přes vysokou oblačnost to zatím prosvítá.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.