6,9mm srážek, takže spíše zklamání. Upřímně jsem čekal o dost více, ale nad Brnem to spíše jen proletělo. No zase každá kapka k dobru. Žabovřesky mají podobné úhrny, takže v Brně to bylo kolem 7mm.
No naštěstí se vyčistil vzduch. Jdu dělat další zimní update.
Modely počítají s tím, že nám sem Alpy v ten čtvrtek téměř nic nepustí.. Při postupu TN od JJZ přes Alpy dál na naše území, by měl za nimi vzniknout výrazný srážkový stín.. Tak to jsem zvědav..
Tak na scénu už vystupují přeháňky. Nad Mostem jedna vznikla přešla přes Bílinu takže další vláha, pěkný. Chtělo by to víc a od konce listopadu ve sněhu.
U nás rovných 7 mm, pod stromama jsem prohrábl a vlhkost je vysloveně povrchová, při plevelení se dokonce trochu prášilo, takže o ničem, ale aspoň trocha vody na zálivku, to bylo řečí, Čechy o dost lepší a ty vaše teploty nad +10 máte kde? Jednoznačně vyhrává pesimistická varianta sucha a chladu, i říjen byl na mě už velmi chladný.
Ahoj, u nás noc na úterý dala 8,4 mm. V říjnu jinak jen 12,3 mm. Uvidíme, co noc na čtvrtek, ale hlavně ve čtvrtek přechodně nárazy větru kolem 15 m/s, takže listí bude dost padat. U nás na zahradě je ho hodně, tak to chce trochu očesat.
Tak tipovačky úhrnů u jednotlivých modelů jsou diametrálně rozdílné.. Nám sem do zítřejšího večera dávají.. ICON - 2mm Aladin - cca 14mm GFS - 15mm GEM - 20mm Místní predikce - 3mm Tož Dášo poraď
swan1 U nás je to jistota, kolem 1-2 mm, takže o ničem a opět se má zvedat JV vítr, to snad ne, včera se odpo nakonec parádně vyjasnilo, ale dnes díky tomu pěkný mráz kolem -1,5
P. S. Je před polednem a máme zataženo s mlhou a mrholením při +3,5. Neumí to předpovědět ani na den dopředu, mělo bejt lehce pod 10.
Tohle mě vždy fascinuje.. Už několik hodin na jižním návětří Alp v Itálii vydatně prší, ve vyšších polohách sněží..a vše to zůstává viset na italsko-rakouské hranici.. Během odpoledne a večera už to ale Alpy začnou pomalu pouštět dál k severu..