F4: na západě trvalý a vydatný déšť sotva... naopak výhledy dávají vydatný déšť na východ Moravy, už jsem trochu alergický... Ještě před hodinou byla predikce na neděli 28 mm od in-počasí, teď jsou tam 3 mm, pak si kupujte nějaký aplikace, šarlatáni to jsou
casipo Zatím dávají slušné úhrny na neděli. Sobota bude bohužel beze srážek a dnes by něco mohlo kápnout. Srážky už jsou ve středu Bavorska a blíží se k hranicím, což je ideální. Za hodinu až 2 se rozhodne, jestli to přežije ale vypadá to dobře.
Dneska asi něco bude z Německa se to už žene akorát to jde asi trochu západněji než se čekalo takže si užije SZ Čech. Ale postup je hodně rychlí takže toho moc nenaprši . Problémy může dělat spíše vítr.
Ondra83 Když já jsem venkovní typ, klidně brzo ráno jedu na zahradu a někdy odjíždím ve 22h. a ta ztuhlá záda a klouby potřebují pěkně vyhřát, to není procházka měšťáků se psem nebo minutová cesta do práce. Pak si budete vážit každého letního dne jako já, i když dnes je to na hraně, trochu to kazí vítr - už je pod 25, obecně ty teplotní rozdíly nad 10 nejsou zdravotně dobré, ale berte to jako trénink odolnosti vůči GO
Yurri Já bydlel 20 let na severu Čech a jako dítě chodil krmit psa přes zahradu ve čtvrt metru sněhu klidně bos Takže bych to neviděl tak dramaticky... asi jste trochu citlivější na chladnější teploty, ale tomu se dá pomoct oblečením. Na rozdíl od tepla
Škoda, že nám tady taky nesprchne, ale co už, sprchne jindy, pravdou je ale, že sucho je tady už celkem výrazné a pokud nám spadnou opět 2mm jako posledně, tak se to tady výrazně nezlepší
Ondra83 No to já právě v létě nechci, letos jsme si chladu užili jako málokdy, lidi mají krátkou paměť, vždyť těch mrazíků v květnu bylo něurékom (v MB naštěstí beze škod), všechno má tady min. 14 dní zpoždění. Dnešní večer bude parádně teplý a jestli bude bouřková noc, tak by to byla vysloveně pecka.
Yurri Já nevím, mně nepřišlo, že by bylo nějaké chladno. Spíše lidé mají opravdu krátkou paměť a berou ty předchozí extrémně horké roky jako standard. Ano, jaro bylo chladnější, s tím souhlasím, ale léto bylo nadprůměrné v teplotách a tady sotva průměrné ve srážkách.