Diskuse o počasí Tlaková níže - bouřky, vydatný déšť a silný vítr od 28.8.-1.9.
Ted nějak opět zesílíl vítr, a je 18.8 stupnů aktuálně vidím nějaké slabé záblesky z bouřek ze Slovenska. Ale vypadá to že zasáhnou těsně i východ Moravy, ale to by se museli stočit více na sever, aby to Čr aspon okrajově zasáhlo, no nic tenhle den uzavírám celkem pozitivně, za včerejší noční bouřky, a dnešní déšt napršelo zhruba přes 15mm, takže dnes zalito máme.
Tady ještě přidám radarové snímky:
Za 24h mame 20mm a zrejme to ještě půjde nahoru. Uvidíme . Už davno jsem byl spokojenej
Ahoj, tak u nás večer jen 0,3 mm, takže v srpnu mírný podprůměr s 54,6 mm.
Nakonec ještěže dorazilo to polo-bouřkové pole v pátek, jinak tady nebylo skoro zase nic... ze zbytku zvlněné fronty je jen pár mm, zítra už asi nic nebude. Každopádně na nějaký čas to pomůže a že to bude potřeba dle předpovědi - od čtvrtka je na GFS 21-26 stupňů na další týden + dost slunce k tomu.
palma
Tak u nás za poslední dny plnejch výstrah kolem 5 mm, takže zeleninu abych zalejval, ale zítra to dorovnáme a těch 21 mm co naprší bude celkem stačit, u vás teda srpen pěkná bída, já si tady takhle zelenou zahradu dlouho nepamatuju, jen tak dál, dvojnásobků průměru je třeba mraky měsíců v řadě, ani ne pro moje povrchové pěstování, ale pro podzemní vody, prameniště...
Tak konečně vypadá mapa srážek za 24 hodin tak, jako od začátku března nikdy. Největší plošné úhrny na Z a SZ. Konečně se dá za mě říci, že je zalito. Od pátku to dalo 30,5 mm, což bylo vlastně minimum pro to, aby to bylo v půdě vidět. Do konce týdne to už na žádné zázraky nevypadá, záleží na teplotě. Taky by to chtělo nějakou pravidelnou výraznější vláhu na doplňování, abychom teď zase nebyli celý podzim beze srážek ve stejném módu jako doteď.
Tak máme krásných 41 mm. Takové úhrny jsme ještě letos neměli
F4
Martin Vítek
Peter Sedlák 1
Já také hlásím pěkné mm.Od pátku zde spadlo 41,2mm.Sucho na Děčínsku nemá prostě šanci.V srpnu už se blížíme k magické hranici 200mm.Za srpen máme 193mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.