Diskuse o počasí Tlaková níže - bouřky, vydatný déšť a silný vítr od 28.8.-1.9.
No konečně prší na celém SZ, snad bude celou noc. Krásně se to vsakuje, jedna báseň. . Odpoledne jsem ještě po dešti zalil stromy, aby se další várka deště lépe vsakovala a vyplatilo se. Jinak ty bouřky na východě Čech vznikly neskutečně rychle z ničeho. Za povšimnutí také stojí extrémně rychlý přechod srážek na JV Moravy, to je fofr, který se také jen tak nevidí a kór tam.
Na hranicích (za Aší) už je patrný přetáčivý pohyb srážek a změna směru postupu z JJZ na Z. Ten radar už je zase zpomalený. Ta beta verze má poslední snímek ve 20:00, když už je 24 minut po.
Ranní výstup ECMWF tuhle lajnu předpověděl naprosto přesně.
No to mně mrdej do kulata. Co se to na té Vysočině děje, s tím ani Aladin nekalkuloval. Tohle je fakt celé nějaké divné.
No tady už je po a asi už nic dalšího nepřijde. Ta bouřka co šla těsně kolem nás na Slovensku způsobila i downburst.
Tady byl i silnější vítr a 2 blízké hromy a 1 blesk.
No jak jsem chtěl aby nic silného nepřišlo tak tak to i dopadlo.
Už to máme i s .
Tak tady velmi prudký déšť na závěr celého toho systému z Rakouska. Za celou dobu jsem slyšel 2 hromy, takže ještě možná mají šanci překvapit bouřky z Vysočiny, ale nevím nevím, jak se udrží. A jejich postup je navíc příliš na sever, takže by mohly zasáhnout sever Jihomoravského, Olomoucký a částečně i Moravskoslezský kraj. Podmínkou je, že se musí udržet v nočních hodinách už v né tak dobrých podmínkách.
Boggs Ano ten směr není zas tak špatný, ale nevím jestli se udrží tato linie v takto pozdních hodinách a už v né tak dobrých podmínkách, jak měly být odpoledne. Výstraha je do 22. hodiny, takže kdyby tohle vyšlo, tak by to byl docela zázrak, že jim to takhle na poslední chvíli vyjde a ještě z ničeho nic.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.