Diskuse o počasí Tlaková níže - bouřky, vydatný déšť a silný vítr od 28.8.-1.9.
Na Moravu a do Slezska se blíží bouřky spíše v podobě velmi vydatného deště od jihu až jihozápadu z Rakouska. Zatím je dnešek naprosto pohodový den a díky ranní NO je tady na Ostravsku příjemných 25 C narozdíl od téměř 30 ve Zlínském kraji a Jihomoravském kraji. Kdyby dneska jenom zapršelo a vyskytly se bouřky třeba jako včera jenom s pěknou bleskovou aktivitou a úhrny mezi 10-20 mm srážek bez krupobití a prudkého větru, tak by mi to ani moc nevadilo. Bouřky, které měly způsobovat závažné škody na úrodě a na majetku zrovna nejsou, to co bych si přál vidět. Podmínky v atmosféře máme ale velmi příznivé pro vznik takto nebezpečných bouřek. Navíc další srážky se mají tady na východě Moravy vyskytnout už v úterý a je možnost na dalších 35 mm srážek do středeční půlnoci
igor127
Taky doufám, ale vítr bouřkám prospívá a to dost, takže ještě nezoufejme... to stejné bylo včera, lidi tu psali že nic nedojde, no a vida nakonec včera přeci jenom něco došlo dnes je to asi na podobném scénáři, ačkoli nevím proč, ale bouřky už se měli dávno tvořit, je už dávno po poledni, a furt ticho, jen vítr trochu fouká
PavelLFO
Vítr bouřkám, alespoň u nás v Praze, rozhodně neprospívá, mám to tu za pár let již vypozorované, pro silné bouřky je nejlepší takové to dusné bezvětří se stojatým vzduchem. Mě velmi zaujala tvořící se konvekce na hranicích Česka a Německa, z toho by mohlo něco kloudného vzniknout, dnešní očekávání byla víceméně nulová, takže by i taková vydatná přeháňka potěšila.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.