Diskuse o počasí Tlaková níže - bouřky, vydatný déšť a silný vítr od 28.8.-1.9.
No takovýhle vichr na konci srpna nepamatuji. Dá se to přirovnat vichrům v zimě při přechodu TN s tím rozdílem, že teď je vegetace olistěná. Taky je zvířené neskutečné množství prachu.
casipo
No asi tak nějak s tou Vysočinou. To Vám zaručeně nevyjde. Jinak teď GFS dal nějaké srážky i na páteční večer pro Z/SZ Čech, možná to mají být ty bouřky, o kterých hovoří předpověď ČHMÚ. A v sobotu nemá pršet vůbec. V neděli to má zasáhnout většinu ČR ale na okrajích (SZ a JV) je to furt nejisté.
igor127
No ale už se to blíží, přeci jen, 1. rozhodný den je pátek a to už jsou jen 2 dny.
jack
Já myslel téma na ten silný vítr dnes.Ani na víkend není žádné.Trošku se v tom ztrácim.
Dneska konečně letní den, fičák jako blázen, ale brzo zeslábne, jdu na koupák chytat poslední možné dávky vitamínu D, naprosto ojedinělá situace, bez fronty, bez přeháněk a stejně teplý letní plošný vítr, který je při +27 hned v pohodě snesitelný.
Jestli se někdo těší na +17 a pošmourno, tak to není můj člověk, já to mám rád maximálně jen když jsem v práci.
Frnda
Tak to jsem zvědav. Spíše bych řekl, že bude proměnlivo, sucho a teploty do 20°C, to není žádná zima a deštivo.
igor127
No ten vichr situaci výrazně zhorší. Však výstraha na požáry je zase omezena jen na SZ od Prahy. JM už je ale taky na hraně. Za odměnu by to chtělo vydatný déšť. To, co spadlo o minulém víkendu, je dneškem definitivně pryč a jsme tam, kde jsme byli.
Na léto fouká hodně silně, pomlátilo to na balkoně hodně věcí, maliny jsou prakticky sklizené, papriky se téměř platí po zemi
Jinak už aby přišla ta TN a ochladilo se na pár dní opravdu na 15 a v noci 10, ať se byt vychladí, krom pár dní na začátku srpna tu nebylo ještě pod 25.... už asi 24 dní v kuse.
Nám ten zku....nej vichr polámal maliník
Jestli někdo bydlí v nížinách a ve městě a ještě nedejbože v paneláku, tak samozřejmě nemůže mít vůbec příčetný názor na venkovní teploty, už teď večer je při tom větru poměrně svěží vzduch a teplotu 20 beru skoro jako hraniční, při 15 už to není přece ani na kraťasy a při větru zima jako blbec (pak se všichni tihle hrdinové diví, že jsou nachcípaní)
Já už naschvál do včera moc nevětral, pač by teplota uvnitř bytu příliš klesla, naopak je třeba co nejvíce akumulovat teplo v celém domě, fakt netoužím začínat za 14 dní topnou sezónu a myslím, že to asi málokdo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.