Diskuse o počasí Tlaková níže - bouřky, vydatný déšť a silný vítr od 28.8.-1.9.
Samik
Už to mělo naskakovat, a pomalu se rozjíždět a ne že širokodaleko ani v Rakousku či jinde nic, co by směřovalo k nám. Nýbrž to jde nad SK, kde jsou mnohonásobně lepší podmínky...stačí sledovat modely, podívat se na sondáže, radar a družicové snímky...Ale fajn, tak počkáme ještě dvě hodinky...
igor127
já vás odkáži na Sk radar, ten postup k severu zde je, ale pokud budete neustále tvrdit, že nic nebude, tak vážně nic nebude, tak se zkuste obejít bez těchto komentářů a nechte si je na půlnoc
http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_radar
Moc jsem zítřku nevěnoval pozornost, ale teď mě Severe Weather dost zaskočil svou předpovědí níže.. Zvlášť když na dnešek mají předpověď téměř zcela shodnou s estofexem. No uvidíme, WRF na Moravu kreslí Cape přes 1500 J/kg před příchodem srážkového pole od Alp, což by v kombinaci s výraznou dynamikou udělalo své.
Taky si myslím že 3ka nebude, pro nás asi ani ne 1 ka pro Moravu možná max 2ka, radši at se nám to vyhne, stačil včera ten vichr, naštěstí velké škody nenadělal kromě nějakých stromů, zítra to bude o ničem maximálně o větru a o to nestojím
V noci tady u nás sprchne, může to být i bouřka, je to vidět podle druhu oblačnosti, zítra to bude každopádně zajímavější a definitivně to skončí v trvalém dešti v podzimním (+13) úterý. Strážnice dnes +27, u nás +21, zítra bude o 3st. více, největší riziko krupobití zítra je v okrese Znojmo. SZ Čech z toho bude mít vydatný déšť. Těším se na koupačku příští víkend.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.