Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Od západu sněžení přecházející většinou do deště, hlavně v Čechách výrazné oteplení

Diskuse o počasí Sněžení 16.-18.2.2026

# 16.02.2026, 12:26

:D Dobrá jedličkárna tady. Jeden má alergii na slunce, druhej má dvoumetrovou tyč na 1cm sněhu. Jinak krásně sněží. Napadlo mezi 3-4cm sněhu. Takže žádná sláva. Zítra mají být +4.

108
# 16.02.2026, 12:30

Tady stále sněží různou intenzitou..
Zítra už obleva

F4
122
# 16.02.2026, 12:57

DavidD.
A jinak v pořádku jo? Asi neumíte rozlišit nesmysly mimo téma, který je o sněžení a jsou tu kecy o jaru příští týden. Takže si laskavě zaměťte před vlastním prahem a pak kritizujte ostatní. A vemte s sebou i ostatní svoje příznivce.

Bylo by fajn, aby redakce tady jasně řekla, že se to mluví o aktuálním počasí, naměřených hodnotách a necpat tu sem subjektivní přání (vychýlené ani na jednu stranu). Pokud to takto nebude fungovat, celé fórum je absolutně o ničem.

# 16.02.2026, 13:00

Aktuálně asi nejsilnější sněžení za celou zimu, paráda. Jdeme pomalu k 1cm. Když se dobře trefí ty noční přeháňky, tak maximum letošní zimy bude překonáno. Konečně první situace za celou zimu, kdy dostaneme něco více i my. Paráda. -3°C k tomu.

13
# 16.02.2026, 13:20

Chumelenice hezká, zítra se to udrží, pozítří už plus.
Aletak aspoň víme, že jak může vypadat zima.
Konec února bohužel do velkého plusu, začátek března asi zase ochlazení, ale to se může dost měnit. ECM tam dává weekly průměr až mírný podrůměr.

# 16.02.2026, 13:37

Tak snad něco dojde i knam

0
# 16.02.2026, 13:39

V Husinci (JČ) za sobotu a neděli nasněžilo 6.5 cm. V neděli těsně před půlnocí -10.1°C. Mírně sněžilo ještě v pondělí tak do 3h.
Aktuálně +2˚C.

1643
# 16.02.2026, 13:46

Fero
Já nevím z jakého důvodu je v Pavlovičkách větší zima. Šlo to poznat i pocitově. Na Lazcích to bylo v pohodě, ale v Pavlovičkách taková zima, že ani rukavice pomalu nestačily.
Mimochodem dopoledne tady celkem sněžilo a napadl tak maximálně poprašek sněhu, který je lehce zledovatělý a klouže to (hlavně na silnicích a chodnících). Nyní opět celkem sněží. Do rána by mohlo ještě napadnout dost.

493
# 16.02.2026, 14:06

F4
No, mluví se tu o sněžení ohledně současné situace.. DavidD, patrně nepochopil systém témat, čili mu doporučme, ať posečká, a určitě tu pak bude nějaké to téma o teple.. až nadejde čas.. Jinak zde nám připadl další centimetr sněhu, takže máme již 3 cm pokrývku, a k tomu -1,5℃.. což možná značí, že bude další ledový den.. pěkné...Na radaru koukám, že něco je ještě v Německu, nicméně tam už je předpoklad, že to bude asi s deštěm.. doufám, že zase nebude ráno ledíček..:D

12
# 16.02.2026, 14:17

F4
To nebyl útok na tebe ! Konstatování celku to bylo jaká je tady diskuze buď o jaru nebo nebo o oteplení a celkově o tom že někdo píše komentáře ať už je jaro je to hnus a td. .....takže prášek sis možná zapomněl ty 😅 to nebylo nic má tebe spíš podpoření toho celku že místo aby se řešilo sněžení řeší někdo kdy bude jaro a teplo příští týden 😅

353
# 16.02.2026, 14:18

Tak tady srážkově absolutní bída, za celý den 0,5mm a v noci bude mít srážky zas a opět jih. Bylo jasné, že ten včerejší výstup Aladina byl nesmysl ale takhle málo srážek jsem opravdu nečekal.:(

12
# 16.02.2026, 14:21

palma
Já nepochopil téma ? 😅 Jakože tady někdo píše pořád do kola že chce teplo ? Čtvrtka komentářů tady je jen konstatování toho že daná osoba chce teplo a hlavně ať už je jaro ! Že už to nedává ....a já jsem nepochopil téma ? Jednou za čas se tady jde člověk pobavit nad pacienty tady 😅

2
# 16.02.2026, 14:23

Tady už taky tak ode dvou sype.. ale je to spíše slabší trvalé... Zatím se nám díkybohu vyhýbají ty silnější odrazy. Uvidíme co dál. Srážkoměr již srážky i registruje... ale teď tak posledních deset minut intenzita zeslábla. To nej asi teprve dorazí. Podle SHD ta největší nálož má dorazit až nad ránem zítra..

V Žabovřeskách to podle kamery vypadá hodně zajímavě.. edit: aha tak i tam to zesláblo.. takže první pozdrav za námi.

# 16.02.2026, 14:29

Přechodně zesláblo, ale západně mlha a stěna slušná. Tedy nekončíme a z jihu Čech další hezký boban. Paráda. Ostatně už zas hezky zesiluje. Jo tohle je konečně pěkná sněhová situace.

42
# 16.02.2026, 14:29

Tadeas
Takže se zde bavíme o teplotě pocitové. Tu může snižovat hlavně vítr a delší pobyt venku. Konkrétní teploty se na teploměru (umístěných správně) nemění.

1643
# 16.02.2026, 14:34

Fero
Ano, tak Pavlovičky jsou blíž k Pohořanům, tak tam mohlo být chladněji. Vítr ale nefoukal, takže to spíš bude o delším pobytě venku. ;-)
Ale i tak mě to zajímalo proč se to děje, protože se to dělo, i když jsem venku moc nebyl.

71
# 16.02.2026, 14:36

To už je tady taková klasika, že v říjnu chtějí zimoblbové sníh a v únoru teplometi +20. :D

U mě nakonec 2-3 cm, což je fajn, ale zdaleka to není to, co kreslily modely. Nic dalšího už nečekám a zítra opět oteplení. To loni v únoru nám zde dokázalo nasněžit 10+ cm a nějakou dobu to i vydrželo, o tom si lze nechat letos jen zdát.

12
# 16.02.2026, 14:37

V Brně nádhera konečně nejlepší epizodka ....

493
# 16.02.2026, 14:43

DavidD.
Takže jsem si projel téma od začátku do konce, v tom jsem holt známej, že to klidně udělám.. kolik si myslíte, že tu je příspěvků s přáním tepla? Tipněte si! Do toho!:)

13
# 16.02.2026, 14:44

Nevím jak vypadá Brno sever, ale momentálně Brno jih už cca 2cm na autech :snih::)

EDIT: = ajo vidím v předchozím příspěvku :)

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.