Diskuse o počasí Sněžení a mrazy od 9.1.
Praha Záběhlice 9 cm.
Až teď jsem měl čas to změřit u naší firmy na zahradě. Nebylo tam nic před dnešním sněžením.
Celkově vypadá praha pohádkově. Jak pěkně mrzne a drží to všude i v centru. Do toho obrovské kry na ve Vltavě. Obrázky jak z let hodně dávných 😳
V Brně bída s nouzí. Nebylo tuhle zimu ještě ani 5cm.
V Brně probíhá ukázka jak má vypadat slabé sněžení za 3 hod. cca 1cm )) a ne poprvé ))
Kdysi z těchto srážkových pásem ze západu nasněžilo v celé republice více..
I ta Jadranka se vkusně vyhla a v Madarsku se kloužou...Zítra je v Brně v plánu tradiční 1cm sněhu tak pome.
Tak na severu nám napadalo od 2-3cm. Tedy docela pěkné. Zítra dle aladina 2mm zhruba, možná lehce nad 2mm, což by mohly být v prašanu 3-4cm. Že bychom překonali to maximum 4cm? já si myslím, že zítřek v tomhle ohledu bude lepší, co se sněhu týče.
Jinak modely v pondělí a úterý věští jak silnější sněžení, tak hlavně ledovku. No potěš koště.
kuba
Kubo sice srážky jsou, ale teď jsem jel autem, a u nás na Plzni jihu poprchavalo. Je -2 takže jestli to bude v dešti, tak to bude prdel😂
Ty srážky krásně přetáčejí směrem k nám do středu Čech, nějaký ten cm to tu dnes ještě hodí.
RichardReynolds
Paráda, takhle má vypadat měření...? U mě na Žižkově je to podobné. Dopoledne jsem byl v Holešovicích a i u Vltavy toho bylo hodně. Výškové rozdíly dnes v Praze nehrají zjevně(konečně) roli!
kuba
Tady dnešní oteplení zatím vůbec neproběhlo nad 0°C..
Tmax zatím byla -0,9°C, aktuálně máme -4,8°C.. Dle predikce tu teď mělo být +4°C.. rozdíl 8°C......
Sněžit tu má začít kolem půlnoci a zítra pak celý den...
V 850hPa stále kolem -2°C, výš už to tam asi nepůjde..
Ta teplejší vrstva je tu jen tenká..
Někde mezi 700-1000mnm..Tam je kolem nuly..
Uvidíme, až dorazí srážky, co se bude dít..
SZ začíná přeháňky, sice ty pravé blizardy minou podkrušnohoří že světle zelené jdou trochu východněji než je proudění ve výšce, ale i tak ze světle modrých chumelí pěkně.
Z téhleté zelené teď pětikoruny.
Francois
Tady silná 10min přeháňka a obří sedláci
Tominoo
Hodně solidní intenzita . Kdyz v centru přeháňky , tak viditelnost 100m. (Jako ted kdyz je pouze osvětlení.)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.