no sype uż teda pořádně a to sem teprv ty zelený odrazy dochází a ještě sílí. jde to na radaru teda západněji než jsem čekal, nejde to tolik od jihozápadu. to pěkně zablokuje silnice
Kristián Laššo Meteorolog 2011 Nejspíš to dopadne tak, že jakmile ty zelené odrazy budou za Jihlavou, tak to začne slábnout. Nějak tak to očekává model ICON-DE. Ale zatím i tak to vypadá, že to zesiluje, ale podle mě to pak začne rychle slábnout. Jsem také zvědavý na zítřejší den, ten by měl také přinést sněžení.
To je masakr sníh, rychlý nárůst pokrývky a intenzita. Dohlednost nízká. Samozřejmě to asi nestačí pro ČHMÚ a jen Plzeň Karlovy Vary si zaslouží výstrahu.
V Praze teď opravdu slušně sněží při cca -4°C a padá pěkný prašan. To opravdu dlouho nepamatuji. Zdá se mi, že to pásmo je větší než se čekalo, takže uvidíme co bude finální úhrn.
Tady to se sněhem bude spíše jen o nízkých jednotkách centimetrů, nějakou vodu už by to chtělo, zima je tu srážkově zatím hodně slabá. Zato teda mrzne, dneska bylo -14,2°C.