Adi ale však on ten výhled letos vypadá dost podobně.. nebudu zatím zimu hodnotit, když začíná teprve v pondělí... ale pohled na modely je zcela beznadějný :-).. chápu jinak hodnotí ten, kdo má u sebe zimní projevy, ale sundej Adi růžové brýle.. oceán do nevidím nevěští nic extra.. Teď je pořád ještě podzim, zima může opravdu skončit zase jako žádná sláva.. jinak to v diskuzi vypadalo před 14 dny, ale nasměrovalo se to trochu jinam...
Ten výhled na sníh pro začátek prosince vypadá spíše říjnově..
V Praze dole hned u Vltavy sněží poměrně vydatně, ale je tu moc teplo, takže vůbec nedrží. Jedu to omrknout na Zličín, jak to tam vypadá, tam by pár čísel být mohlo.
RichardReynolds Já mám hned vedle teplotu na stanici +0,1 a sníh se drží jen na některých površích, tam těch 8 cm být může a k tomu padají obří vločky aktuálně. Stačí ale sjet o pár metrů níž a už se to nechytá nebo jen břečka. Škoda té teploty.
Pomalu čas k sumarizaci. Včerejší déšť byl až do 22.hod. Napršelo 20,5 mm. Poté to přešlo do sněžení, ale zároveň zároveň klesla intenzita a sníh se zde dole nedržel. Ráno bylo s lehkým "popraškem". Od cca 7.hod se rozesněžilo celkem slušnou intenzitou, která pomalu ustává nyní. Napadlo cca 5 cm. Škoda, velká škoda, že včerejšek byl celý v dešti. A také, že se zde dole neochladilo více pod nulu. Od cca 500 mnm se drží kolem 10 cm.
Je krásně vidět, jak se sníh drží na trávě, předmětech apod., ale mokrá / teplá cesta apod. tam daleko méně.
PS. těším se na reporty z Horní Lomné, Pinduly, Ostravice apod., kde by mohlo nasněžit nejvíce + kde vydržel ještě nějaký podklad
Že to dopadne až tak špatně jsem ani já nečekal. Ještě dopoledne mrholilo, takže zabila situace. No v sobotu do inverze studená fronta. Na Moravě by měla být inverze silnější, takže v 925hPa by mohlo být ideálně pro sněžení. Nicméně srážek moc nebude a část bude v ledovce.
Takže včera spadlo do 18:00 13,5 mm déště a od té doby napadlo 20 cm sněhu, takže přesně podle výstrahy, možná by toho bylo více, kdyby u nás ráno nefoukalo, ale každopádně jsem spokejen. Teplota -2,7°C
TheRealStormCZE u nás 6cm zázrak a východ 20cm normálka. Už přes půlku roztálo, stále ale je docela bílo Do toho SZ tradičně odrazy takový že žádný typ srážky nepadá