Domažlicko po nočním "sněžení" 0 cm, teplota stále nad nulou.
Pozor frustratingvibe:
U nás by se dalo říct že už třetí den po sobě nevyšly předpovědi, a to nemluvím o nějakém ecákovy nebo amíkovy, kterým jsou lokální detaily dat u zádele, ale u českých předpovědí, které by měly korigovat česky smýšlející lidi.
Nějakou vysrávku jsem čekal, ale že bude vrchol tlakové níže, s teplotama těsně nad nulou, nesouvislý a neměřitelný poprašek, to mě teda dostalo.
Ve výsledku nasněžilo více na Chomutovsku a Ústecku, kde to úplně původně vypadalo na největší bídu.
Nevyšly jak úhrny, tak teploty. Ty nejméně koukatelné předpovědi sněhové pokrývky, byly pro nás kolem 5 cm, stejnou pokrývku dával CHMU několikrát po sobě (zdroj FB, normálně dohledatelné) a pak ecák (nebude náhoda). Hodně lidí i tady vzhlíželo ke GFS, který rozhazoval centimetry jako bonbóny, i já. Realita byl poprašek cca 3 hodiny nad ránem. Celkově je to hodně frustrující, u nás i loňská zima stála sněhově za největší průser co pamatuju, a podle mě to byla i oficiálně první zima bez sněhu za dob moderních písní. Následoval letošní rok s deficitem srážek skoro 200 mm (stále trvá) a načínáme další zimu, kdy je v předpovědi sníh a venku bláto.
Dnes přes den poslední šance na sníh, pak šlus se srážkama. Ale je bezpečně nad nulou, a nejnovější aladin to krouhnul na 3 mm ve sněhu, více z toho asi nevytřískáme.
Diskuse o počasí Sněžení a TN od 24.11.2025
Praha Barrandov chumelí krásně teď. I velké vločky. Jen škoda že není o stupeň chladněji.
oblačnost se už začíná trhat a teplota stále stoupá. těch 6cm v pondělí byl fakt největší meteorologický zázrak za posledních několik mnoho měsíců, teď vstupujem na dobu neurčitou opět do bláta, teda ne že by listopad byl srážkově bohatý, spíš to chrání inverze před vyšším výparem
V Praze mega rozdíly opět. První foto bez sněhu dole v Holešovičkách. Další Praha Ruzyně. Tady sype jak blazen a bílo všude.
Ahoj,
Tak tady sněží s mírnou intenzitou, centimetry přibývají.
Dnes ráno jsem vylil ze srážkoměru 22 mm, byly v tom i srážky v noci na včerejšek, včetně sněžení dnes v noci. (škoda, že to nebylo ve sněhu ) Včera, zejména odpoledne lilo slušně při 2,5, okolo 9 hodiny večer se to začalo měnit na sníh s tím, že v 10 již byl mokrý poprašek na rozmoklém povrchu se zbytky sněhu, který napadl zde před třemi dny. Nestačilo vše zmizet, zbylo něco na 50 procentech plochy. Ráno 3-4 cm, nyní se blížíme k deseti s tím, že sněžit ještě nějakou dobu bude. Padne 15 cm? Nelze vyloučit.
Výhledy ovšem nejsou moc zimě nakloněny, nicméně aspoň zde na SV je šance, že nějaký sníh díky inverzi a východnější poloze se udrží o pár dní déle. Stejně si myslím, že po 10.12 se zima bude postupně vracet. Nevypadá to vyloženě beznadějně, na rozdíl od posledních roků, kdy se utrhl zonál a nevěděl, kdy má přestat.
Aktuálně -0,5 a teplota po desetinkách jde dolů při mírném sněžení.
A.
U nas melo podle vsech predikci snezit cely den a jeste nezaclo ty modely jsou opravdu mimo.
Ted jsme asi uprostred te TN ne
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.