Diskuse o počasí Sněžení a TN od 24.11.2025
Ze 3 C jsem za hodinu na 2,3 C. Ale 5 min.zpátky bylo 2,2 C.
Asi prošla nějaká teplejší kapsa jak se to od J valí..
Tady po dnešním dešti v 470 m.n.m. kdy je od 10 h rána celý den mlha prakticky zůstalo z 14 cm max.v neděli ráno jen nes.vrstva a samozřejmě tam kde je nějak nahrnuto je více.
Očekavám že tahle episoda přinese do zítřejšího večera 10-15 cm.
Zítra podám report.
Tak nám včera napadlo tak cca 5 cm prachového sněhu. V noci se teplota dostala nad nulu , napadal mokrý sníh , potom mrholilo a teď už zase čistě sněží. Aktuálně na zemi 3cm mokrého sněhu , ještě to není úplná břečka , za chvilku se teplota snad dostane zpět pod nulu. Zítra by mohlo napadnout těch 10-20cm. Zatím super start zimy.
My také klesáme. Z 4 stupňů je 3,9 stupňů
Tak tady krásně během 1,5 dne z 11 cm na 0 cm.. jo i to je určitě vlivem oteplování.. fakt to zmizlo velmi rychle.. ještě včera jsme uklízeli sníh na hřbitově a dnes už zcela zeleno a jen čistá voda padá z nebe.. při +3,9 °C.. na víc už ty zimy opravdu nemají, ale taky dobře, jen včlověk musí vystartovat velice rychle aby stihl zachytit zimní krajinu, jak prováhá tak nemá nic.. k čemu je vlastně to honem uklízení sněhu na silnicích, ulicích, když to druhý den stejně samo odtaje za mě zbytečná práce... takové to zasnění se, kdy sníh leží na poli víc jak týden to už je asi pasé..
Tady se sněžení očekavá od půlnoci co jsem teď koukal, tak to tolik nebude jako ve Východních čechách, kde bude i další dny chladněji.
Zimní idylka nás po zítřku opustí.
Teplota od pátku přes den zamíří bezpečně nad O C, slabší mráz pak v noci a konečně se ukáže . Takže za mě krásný konec listopadu.
kapr84
..no já uklízím sníh kolem baráku na zahradě čistě z praktického hlediska a proto že si u toho člověk fajně zvýší tep a zapotí se . Hlavně taky proto až právě hned roztaje, tak ať nemám misto trávy kde se chodí bahno
.
Ale dnes se bahna stejně nevyhneme, protože do toho už hodinu fakt dost leje při 2,1 C.
U nás na krajním JV zatím nečekaně čistých 5°C a začíná pomalu klesat, pak to ale klesne rychle a jelikož už celkem blízko k nám to výrazně klesá tak ta TN už přisaje ten studený vzduch brzo i k nám. Tak čekám v noci a zítra kolem 10cm, při lepším 15cm. Po nedělním sněhu ani památky, už včera večer všechno roztálo. Tak snad to fakt brzo klesne a už kolem 20-22h začne sypat
Poslední výstupy modelů čekají nejvydatnější sněžení ve dvou oblastech - v oblasti od Jizerských hor po Jeseníky a dále v centrálních částech Čech (viz obrázek s mapou nového sněhu za zítřek). Zde může napadnout 10 až 15 cm, ve vyšších polohách i přes 20 cm. Jinde nasněží většinou od 2 do 10 cm a na jihu Moravy a severozápadě Čech zřejmě nenapadne nic. V oblastech se sněžením lze zítra čekat problémy v dopravě - teploty budou kolem 0 °C a sníh se bude držet i v nížinách a počítat musíme i s náledím.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.