Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Nadprůměrně teplé počasí pokračuje, hlavně v Čechách a ve Slezsku často slunečno

Diskuse o počasí Sněžení a TN od 24.11.2025

24
# 25.11.2025, 12:07

Tipnu si že ochlazovat se bude dříve :)

8
# 25.11.2025, 12:14

Na Domažlicku hlásím po ránu na asi hodinu první sněhovou pokrývku letošní zimy, necelý 1 cm:D. Žel teplota je skoro půl stupňů nad nulou a už to více méně slezlo. To aktuální pásmo srážek co přelejzá Český les bude jak podle Aladina, tak podle mě úplně na hraně u nás s tvorbou pokrývky. I když pásmo směřuje k severu, náš region ten mrak neopustí. Je tu dokonce nemalá šance, že přímo u nás už z něj sněhová pokrývka nenapadne. Je to efekt hor, mraky se zdržují při postupu z jihu výhradně bezprostředně kolem hor, čím dál od nich srážky nevypadávají. Až takovou bídu jsem teda nečekal, i v těch nejčernějších scénářích jsem si byl jist, že těch 10 cm dáme. Už ta včerejší vysrávka s deštěm byla ukázková. Teď budu rád za poprašek, protože pásmo dorazilo za hranice a evidentně ten 5 km okruh od Českého lesa nepřeleze :D.

Co se rýsovat ale začíná, je již druhý víkend po sobě a absurdním minimem, podívat se v listopadu 2 víkendy po sobě pod -10°C, kde to jsme, v nové době ledové?

60
# 25.11.2025, 12:16

Aladin má pro nás 0,4°C a je přes 2,5°C. Komplet sníh pryč. Prší.

# 25.11.2025, 12:17

Neuro
Na Východě a v Beskydech déšť bude přecházet do sněžení až večer kolem 21-22 hodiny, do té doby bude ve výšce bohužel teplo, nejpozději o půlnoci by mělo sněžit již všude v Česku

# 25.11.2025, 12:21

matous160
nejpozději o půlnoci by mělo sněžit již všude v Česku
Nemyslím si, na jihu Moravy bude pršet i po půlnoci.

Adi
1
# 25.11.2025, 12:23

Ano, je tomu tak, zdena Ostravsku, na východ od O-vy a Havířova je zde 2,3 nad nulou a mrholení se střídá se slabým deštěm, mlha, nebo mlhavo a sníh se zde ještě drží. Nějaké dva nebo 3 cm. Během večera by měly přijít vydatnější srážky a teplota nahoře by měla jít dolů, tedy později navečer lze zde čekat jen sněžení až do zítřejšího odpoledne, s přestávnámi i po část čtvrtku. Žel bude to mokré, spadlé na promočený podklad, optimistický odhad praví, že nějakých 10-15 centimetrů dáme.
Tož uvidíme. Pak vzhůru do inverzně laděného počasí v oblasti výše. Do začátku dalšího týdne by to mohlo vydržet, možná i déle, dle intensity cirkualce.
Tož tak

126
# 25.11.2025, 12:27

Nám tohle maluje Aladin. Takže z bláta do čtvr metru sněhu, no paráda.

Taky i nějaký vítr
24
# 25.11.2025, 12:30

Však co blbnete pro Moravu a Slezsko je už od včerejška předpověď na dnešek 1-5 stupňů, všechno jde podle plánu :) budu dávat hlášení, v 6 má být 0 a sněžení tak uvidíme a na Ostravsku a Karvinsku (víc na sever) to bude možná o trochu dříve

# 25.11.2025, 12:31

In-počasí
Měl bych dotaz, koukal jsem na teplotu v mojí lokalitě těsně u Zdib u Prahy mám tu 0,2 na stanici a ve výšce tu žádná Kladna teplota nebude ani odpoledne, dle iconu má přijít sněžení od cca 16 a pokračovat od slabší intenzity po tu trochu silnější postupem času až do zítra, dává mi sem i okolo 20cm, sníh tu dosud netaje z větší míry, stále tu měřím cca 4cm, jak moc se mu da věřit vzhledem k tomu že je to tu asi jeden z nejpřesnějších modelů na krátkou dobu🤔 Počítá s klasickým dlouhotrvajícím sněžením z efektu pretaceni srazek nad Čechami, což to tu velice dobře umíme co vím.. Ale idk

14
# 25.11.2025, 12:33

ICON -D2 má u nás teplotu pořád nad nulou a ne tak moc sněhu.

# 25.11.2025, 12:35

In-počasí
Děkuji, tak uvidíme, snad bude co fotit z terénu potom❄️😁

12
# 25.11.2025, 12:39

u nas nic nečekám, naprsi hodně vody a spadne pár vloček ale kvůli teplotě se to neudrží a navíc tady nemají být nejsilnější srážky, užije si zase asi severovýchod Moravy a mozna i Čechy. Icon mi dává déšť až do 7 hodiny ráno a pak do oběda 1 cm ve sněhu takže asi tak..

102
# 25.11.2025, 12:43

tak ještě je tu šance i zítra na nějaké srážky
v předpovědi jsou přidaný vytrvalé srážky :snih:
Předpověď je jinačí než byla ráno :love:

# 25.11.2025, 13:03

Podle iconu by takto na Praze-východ měla vypadat ta silnější část sněžení v tom celém období srážek , tak to jsem zvědavý,výstup co výstup si +- za tím stojí.

24
# 25.11.2025, 13:33

Takže už to chápu 20 cm bude v Praze a v Plzni a výstraha je úplně mimo a měla by být tam :D

# 25.11.2025, 13:41

Neuro
Neprivolavej to, většinou tu napadne hodně sněhu jen tehdy pokud náhodou navydavaji výstrahu, at se z toho Praha pose.. Až při nástupu situace 🤣 Ale nevim budu rád za pár cm k těm co máme, cokoliv navíc budu brát jako překvapení😁 Ale jestli to je možné jak zde bylo i řečeno tak asi možná je🤷

Swiss Hd vidí pro Prahu 15-20cm do čtvrteční 1 ráno
24
# 25.11.2025, 13:57

A ecak a icon i po aktualizaci si jedou svoje a zobrazuje že jsou 4 stupně a prší, přitom už asi 2 hodiny je teplota stejná a to necelé 2 stupně a neprší :)

# 25.11.2025, 14:06

Neuro
Bude to jedno velké tajemství nám tím chtějí říct modely na tuto situaci 😆😎

# 25.11.2025, 14:07

Zde zatím teplota zvolna stoupá, ve 13 h 4 stupně, mrholeni ale blíží se predikovane srážky od jihu.
No a teď se uvidí, jak dlouho bude teplý vzduch ještě proudit.
Můj tip je sněžení zde kolem 22 hodiny.

https://www.in-pocasi.cz/archiv/roznov_pod_radhost...

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.